PWM çoklayıcıya 3 fan bağlanır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaraKartal19o3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 558
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda anakartı değiştireceğim. Şu anki ana kartım eski, kontrolcü ile ARGB ve PWM'leri kontrol ediyorum. Kontrolcünün SATA kablosu da Molex ile güç kaynağına bağlı. Yeni anakart aldığımda kontrolcüyü kullanmadan direk PWM çoklayıcı ile 3 fanı anakart üzerindeki 1 PWM yuvasına taksam gücü alır mı? Kontrolcüyü kullanmak istemiyorum. Yani direk aba karttan güç alabilir mi fanlar? Cevaplarsanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kontrolcüyü kullanmadan direkt olarak 1 to 3 PWM çoklayıcı kullanacaksan, hem fan bilgisini hem anakart bilgisini paylaşman gerek. Böylece anakartın SYS_FAN portundaki amper değerine ve fanların amper değerine göre besleyip beslemeyeceği değerlendirmesini yapabiliriz.

Her ne kadar binlerce dolar maaş alan mühendisler bunu akıl etmiştir diyorum ama yine de birden çok fanı tek anakart portuna bağlamak bana pek akıllıca gelmiyor. 500-600 liralık bir kontrolcü alıp güçlerini güç kaynağından çekip devirlerini tek anakart portundan yönetmek çok daha akıllı ve mantıklı geliyor bana.

Teşekkürler arkadaşlar o zaman en mantıklısı pmw leri kontrolcü ile çalıştırıp argb leri sadece anakarta takayım pc den kontrol etmek için bu daha mantıklı galiba

ARGB LED bağlantısını yapabilirsiniz.

Fanların bağlantısını yapmak için fanların kaç watt olduğu, adedi ve anakart fan portunun kaç watt verebildiği önemli.

Genelde en yüksek gücü CPU fan ve PUMP girişi verir.

Kontrolcü ile pmwleri bağlasam gücü psu dan alsa anakart üzerinden yazılım ile fanların devirlerini ayarlayamazmıyım?

Kontrolcüye bağlı, anakart PWM çıkışı varsa kontrol edilebilir.

Sizde kaç tane fan var? Anakart modeli ne?
Benim şuan anakartım çok kötü A620mk v2 yakın zamanda işlemci ve anakart değişimi yapıcam. O yüzden bunları soruyorum amacım anakart üzerindeki yazılımdan fan devirlerini argb leri vs ayarlayabilmek. Kumanda ile uğraşmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…