PWM çoklayıcıya 3 fan bağlanır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaraKartal19o3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 559
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda anakartı değiştireceğim. Şu anki ana kartım eski, kontrolcü ile ARGB ve PWM'leri kontrol ediyorum. Kontrolcünün SATA kablosu da Molex ile güç kaynağına bağlı. Yeni anakart aldığımda kontrolcüyü kullanmadan direk PWM çoklayıcı ile 3 fanı anakart üzerindeki 1 PWM yuvasına taksam gücü alır mı? Kontrolcüyü kullanmak istemiyorum. Yani direk aba karttan güç alabilir mi fanlar? Cevaplarsanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortalama B650 bir anakartın fan portu 10-15W civarında güç verir, 3 fana kadar kaldırır, kaldırmasa bile birden fazla fan portu oluyor bölüştürülebilir.

Siz alacağınız anakarta karar verince söyleyin kontrol ederiz, en kötü 2 fanı bir porta 1 fanı bir porta takarsınız olur.

Aklımda msı yada asusun B850 modeli var. Ona göre düşünürsek?

Genelde fanlar 2 3 watt çeker. Bendeki F12 IPPC 2000 fanlar 1 watt çekiyor mesela ve tek fan çıkışına 5 tane bile bağlasam sorun olmaz. Bazı anakartlarda özel pompa çıkışı oluyor onlarda ek beleme oluyor ve 35 watt civarı güç verebiliyor. Sorun yaşayacağını sanmam.

Evet tüm markalarda var o.

Şimdi sizin anakartınıza baktım ARGB port var o anakartta da, LED kontrolü yapılabilir.

Yani sırf bu iş için anakart değiştirmeye gerek yok, ledleri anakarta takarsınız fanlar içinde PSU'dan güç alan anakart bağlantılı bir çoklayıcı kullanırsınız olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…