Çözüldü Python Web tasarımda Backend'de kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lazarusX

Uzman
Arkadaşlar zaten halihazırda Python biliyorum ve öğrenmeye de devam ediyorum. Django da öğrenip web tasarım için Backend'de mi kullansam ya da sıfırdan JavaScript'mi öğrenmem daha mantıklı olur? Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hangisinden ilerliyecegin sana bagli, web alaninda Python backend daha cok buyuk verilerle ugrasan sirketler icin kullaniliyor. Diger tarafta Node.js 2024 yilinda %40 kullanim oraniyla en yaygin runtime environment, keza Node.js iyi bilip is bulamayan kimse gormedim ben. Bazi firmalar haric JavaScript temelli devam etmek bence is bulmak acisindan cok daha iyi web icin.

Node JS icin pazar payı en yuksek Framework ve Library'ler;

Expressjs, nestjs (ana frameworkler)
Prisma, mongoose (database)
jwt,bycrypt.js (auth ve dogrulamalar)
Rest API's (API)
Socket IO (web soketleri)
Redis (cache)
Docker ve veya herhangi bir pipeline (devops, ilgilenirsen)

Bu zamana kadar hep node js javascript ve typescript uzerinde web gelistiren sirketlerde calistim, staj yaptim. bu yuzden python ile ilgili pek onerebilecegim bir framework yok web icin. Ama yukardaki teknolojiler gercekten cok kullaniliyor, ki daha cok var ben kendi kullandiklarimi yazdim genel olarak. Yakin gelecekte meta'da calismak istedigim icin bende yeni yeni python ogreniyorum.
Django, flask, sanic gibi kutuphane ve frameworklerle backend yazmaya cok elverisli python. Fakat web alaninda calisacaksan javascript ile az bucuk backend yazmayi ogrenmeni tavsiye edebilirim. Özellikle nodejs'e bakabilirsen neymis ne degilmis diye, kesinlikle bir şeyler kazandirir sana. Javascript ile backend yazmak ayrica sana temel web davranislarini, manuplasyonlarini ogretir.

İkisini de denedikten sonra hangisini sevdiysen, onunla backend gelistirebilirsin. Mesela meta firmasi python istiyor cogu zaman backend pozisyonlari icin.

Hocam dediğim gibi Python biliyorum zaten. İnternetten araştırınca backend için Django kullanıldığını gördüm. Şirketler hakkında pek bir bilgim yok. It şirketler genellikle Python mu istiyorlar yoksa JavaScript mi? Genellikle Python istiyorlarsa Django ile beraber hangi frameworkleri kullanmalıyım? JavaScript olursa hangi frameworkleri kullanmalıyım?

Son düzenleme:
Hangisinden ilerliyecegin sana bagli, web alaninda Python backend daha cok buyuk verilerle ugrasan sirketler icin kullaniliyor. Diger tarafta Node.js 2024 yilinda %40 kullanim oraniyla en yaygin runtime environment, keza Node.js iyi bilip is bulamayan kimse gormedim ben. Bazi firmalar haric JavaScript temelli devam etmek bence is bulmak acisindan cok daha iyi web icin.

Node JS icin pazar payı en yuksek Framework ve Library'ler;

Expressjs, nestjs (ana frameworkler)
Prisma, mongoose (database)
jwt,bycrypt.js (auth ve dogrulamalar)
Rest API's (API)
Socket IO (web soketleri)
Redis (cache)
Docker ve veya herhangi bir pipeline (devops, ilgilenirsen)

Bu zamana kadar hep node js javascript ve typescript uzerinde web gelistiren sirketlerde calistim, staj yaptim. bu yuzden python ile ilgili pek onerebilecegim bir framework yok web icin. Ama yukardaki teknolojiler gercekten cok kullaniliyor, ki daha cok var ben kendi kullandiklarimi yazdim genel olarak. Yakin gelecekte meta'da calismak istedigim icin bende yeni yeni python ogreniyorum.

Çözüm

Tamamdır hocam teşekkürler cevaplarınızı göz önünde bulundurup çalışmalara devam edeceğim.

Peki hocam web tasarım değil de, siber güvenlik dalında nerelere girebilirim? Siber güvenlik için Kali Linux kullanmayı biliyorum. Ofansif siber güvenlik tarafındayım. Bankalar da, özel ıt şirketler de veya kendi şirketimi kurup meslek sahibi olabilir miyim? Bana bunların getirisi ne olur?
Ha bir de şu dilleri bildiğimi not düşeyim:
Python.
C# (Ortalama düzey de)
HTML.
CSS.
Az buçuk C++

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…