Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
- Makaleler
- 5
Eğer indirme yaparken internetin gücünün neredeyse tamamı kullanılıyorsa yavaşlama olması normal. İndirme hızını sınırlamayı deneyebilirsiniz.
Torrent indirirken doğal olarak interneti kullanıyor. Tarayıcıdan bir şey indirirken, tarayıcı diğer internet kullanımını rahatsız etmesin diye tüm internet hızını kullanarak indirme yapmıyor. Bu yüzden torrent uygulamaları, Steam vb. gibi şeylerden indirme yaparken internet kullanılmaz hale geliyor.
Torrent uygulama ayarlarından indirme hızını sınırlayabilirsiniz. Ayrıca aşağıda zamana göre ayarlama da var. İstersen bilgisayarı kullandığın saatleri ayarlayıp, bilgisayara oturmadığın saatlerde de tam hızda indirmesini ayarlayabilirsin.
Torrent uygulama ayarlarından indirme hızını sınırlayabilirsiniz. Ayrıca aşağıda zamana göre ayarlama da var. İstersen bilgisayarı kullandığın saatleri ayarlayıp, bilgisayara oturmadığın saatlerde de tam hızda indirmesini ayarlayabilirsin.
Murakus
Çalışkan
Cevaplar için teşekkürler fakat, indirme ve gönderme hızları 10 MB /s geçmiyor. Simetrik 1000 fiber kullanıyorum. Sorunun ortak portlardan olduğunu söylediler ve portları rastgele ettim tekrar denedim. Yine de bir şey değişmedi.
Murakus
Çalışkan
Ortak port olayı ne demek? Eve fiber girmiyor mu? Apartmandan CAT6 ile mi dağıtılıyor? Öyle bile olsa bu darboğazı günlük her şekilde yaşarsın zaten Torrent'e özel olmaz. Dediğim gibi bağlantı sayısını azalt.
Sadece bir dosya iniyor. Bağlantılar dediğiniz hangi bölüm?