Qualcomm Snapdragon 8 Elite Gen 5 vs MediaTek Dimensity 9500

AnTuTu puanı ve onun gibi 2-3 tane saçma sapan teste bakacak arkadaşlar lütfen yazmasın. Kullanılan parçalar, mimarisi vesaire bunları değerlendirince hangisini almak mantıklı, en uzun ömürlü hangisi?

Daha optimize olduğun için Snapdragon diyorum ama telefon içinse iki işlemcide üzmez bence.

8 Elite Gen 5 daha iyi. Dimensity 9500 de iyi tabii ama o biraz daha sektör standardı olarak kalıyor. Qualcomm sektörün biraz daha ötesinde.

8 Elite Gen 5 daha iyi. Dimensity 9500 de iyi tabii ama o biraz daha sektör standardı olarak kalıyor. Qualcomm sektörün biraz daha ötesinde.
8500 ve 9400+ deneyimledim, saatlerce aralıksız oyun oynadım. Şarjım 3-4 iken 120 FPS stabil veriyordu, sıkıntısız. Durum böyle olunca hiç macera aramayıp Dimensity'den devam mı diye düşündüm ama Snapdragon alayım o zaman.

Cihaz bazında ne amaçla kullanılacağına göre değerlendirmek gerekiyor.

Bu dediğimden MediaTek'in kötü olduğu anlaşılmasın, gayet iyiler ama...

MediaTek stok ARM mimarisini kullanıyor hem CPU hem de GPU tarafında.

Qualcomm ise özelleştirilmiş ARM mimarisi kullanıyor ve buna da Oryon adı verilmiş (CPU anlamında).

GPU olarak da yine Adreno ve özelleştirilmiş mimarisi sayesinde sürücü desteği stok ARM GPU'lardan daha iyi.

Modem konusunda çok benzerler, kayda değer fark yok.

Mesela 8 Elite Gen 5 anakartta 126mm² alan kaplarken Dimensity 9500'de bu değer 140mm²...

Sözün özü imkan varsa Qualcomm'a öncelik verilmeli .

Xiaomi 17T Pro veya düz 17 alınacak. Gerektiğinde her şeyi kullanacağım, hiçbir yönden üzmemeli.
17T modelinin kamera tarafında dâhâ başarılı olduğu iddia ediyorlardı ancak 17T Pro dâhâ iyi bir yönelim olur.
Emülatör ile oyun oynayacaksanız Snapdragon dâhâ iyi bir yönelim olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…