Qualcomm Snapdragon 8 Elite tanıtımı sızdırıldı

Makaleler
30
Yer
Montpellier
Qualcomm'un yeni amiral gemisi TSMC'nin 3nm bandından geçen Snapdragon 8 Elite'in tanıtım bilgileri sızdırıldı. Öncelikle yonganın vadettiği yeniliklere bakalım:

CPU:
- Yeni Oryon çekirdekleri ile güçte ciddi bir artış bekleniyordu. Qualcomm'un verilerine göre single - core ve multi - core performansı 8 Gen 3'e göre %45 daha yüksek. Ayrıca %44 daha verimli olduğu ve %65 daha hızlı (?) web performansı sunduğu belirtiliyor. İki çekirdek 4.32 GHz'te, dört çekirdek ise 3.53 GHz'te çalışıyor. Önbellekleri ise her çekirdek 12 MB'ye bölünmüş şekilde 24 MB L2'lerden oluşuyor.

GPU:
- Adreno 830 ile yeni mimariye geçilmiş. Çekirdekler 1.1 GHz'te çalışıyor. %40 daha güçlü GPU ve %35 daha iyi RT performansı sunuyor. GPU; Unreal Engine, Chaos Engine ve Nanite gibi farklı API'ları da destekliyor. Ek olarak resmi bir video değil ama 8 Elite ya da Extreme yongasına sahip Realme GT 7 Pro, AAA oyunlarını gayet başarılı şekilde oynatıyor. Bakalım bu konuda neler sunulacak?

NPU:
- 14 çekirdekli yeni NPU selefinden %45 daha hızlı. LPDDR5X RAM'ler 5.3 GHz'te çalışıyor.

Modem:
- Yeni Snapdragon X80 modemi Wi-Fi 7 destekli ve FastConnect 7900 çipine sahip.

ISP:
- Henüz ISP'si soru işareti olsa da AI ile donatılmış olduğunu ve %33 daha verimli olduğunu biliyoruz.

X Elite sitede belirdiğinde ISP, Modem ve daha fazlası hakkında daha detaylı bilgilere sahip olacağız. X Elite'in Samsung Galaxy S25 serisi, Honor Magic 7 Pro, IQOO 13, Xiaomi 15 serisi ve Realme GT 7 Pro'da kullanılacağı hemen hemen kesin gözüküyor.

Son düzenleme:
Muhteşem bir şey bu, cebimize sığan bir canavar

Acaba kaç watt çekecek çok merak ediyorum.

Acaba kaç watt çekecek çok merak ediyorum.
CPU'su yirmiyi gecer rahat.

Hadi gozumuz aydin, tanitildi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…