Merhabalar, bilgisayarı normal kullanırken sürekli kasılıyor. Takılma gibi değil ama sesler kasılıyor ve fare takılıyor sadece. Güç kaynağı mı yetmiyor diyeceğim bence yeterli, sorun nedir, nasıl anlarız, nasıl çözeriz?
3050 takıp denedim hocam az önce. Denemeden önce elbette DDU ile eski driveri silip yeni sürücüyü kurdum. Ardından bilgisayarda ne program varsa açtım arkaya ve ne takıldı ne dondu. Sadece performansı düşüktü o da parçalardan elbette ki. Çok yüksek ihtimalle GPU sıkıntılı. Tekrardan taktım DDU ile silip driverini kuracağım, eğer takılıyorsa GPU problem, değiştirmem gerekecek.
Güncelleme olarak, takılıyor yine aynı işlemleri yapınca. Nasıl satacağımı düşünüyorum şimdi
@Yuki hocam bu sistemdeki RTX 3050 kartı benimkine, RX 5700 XT'yi o sisteme taktım ve o sistemde 5700 XT sıkıntı yapmadı. Buradaki problemi bu yoldan anlayabilir miyiz? Kartın (5700 XT) termal pedini yeni değiştirdim bugün. Şu an ikisi de sorunsuz gözüküyor, problem kartta mı yoksa benim sistemim mi kaldırmıyor ya da uyumsuz mu?
İki sistemin güncel hali:
AMD Ryzen 3 3100
MSI Ventus 2X RTX 3050
Gigabyte A320M S2H
GoodRam IRDM Pro 8x2 (2933 ile çalıştırıyorum şu an)
MSI Spatium M390 (diğerinden buna taktım)
Kingston A400 240GB
Deepcool PK550D 550W 80+
XPG Valor Air
Guc kaynaginda da problem olabilir eger 3050'de de sorun yapiyorsa ki 3050'nin guc tuketiminin 5700 XT'nin yarisi kadar oldugunu dusunursek bunun ihtimali yogunlasiyor.
Guc kaynaginda da problem olabilir eger 3050'de de sorun yapiyorsa ki 3050'nin guc tuketiminin 5700 XT'nin yarisi kadar oldugunu dusunursek bunun ihtimali yogunlasiyor.
Şu olabilir mi hocam problem, aynı fişte dondurucu da takılı onun yüzünden elektrik dalgalanması oluşuyor olabilir mi? Prizler akım korumalı değil diye biliyorum.