Bu işlemciden kurtulmak istiyorum öncelikle. Sorum şu R5 3600'ü şu anda sıfır şekilde alabilirim. Bir diğer alternatif olan R5 5600'ü almam için biraz beklemeliyim ve ikinci el almam gerekecek. Çok ağır kullanıcı değilim ama enayide olmak istemiyorum R3 4100'den R5 3600'e geçecek bir fark yoksa R5 5600'ü zorlamayı düşünüyorum. Fikirleriniz nedir? Başlıkta aslında R3 4100'den bu işlemcilere geçmek mantıklı mı diye sormamıştım. R3 4100'ü her türlü değiştireceğim.
Ryzen 5 5600 almanızı tavsiye ederim fakat 2. el alacaksanız tüm testlerini dikkatlice yapmanızı öneririrm işlemcinin pinleri önceden hasar görüp düzeltilmiş bile olabilir sıfır alma taraftarıysan Ryzen 5 3600 yerine alternatif olarak Ryzen 5 5500 de alabilirsin
Ben tam sizin gibi R3 4100'den R5 5600'e geçtim ve bu kararımdan dolayı çok memnunum. Valorant gibi işlemciyi peynir ekmek gibi tüketen oyunları oynarken %99 FPS oranım yükseldi, droplarım azaldı. Tavsiye ederim. Bunun üstünde bir yükseltme yapmanızı önermem, bunun bir üstü AM5 platformuna geçmek olmalı bence.
Ben tam sizin gibi R3 4100'den R5 5600'e geçtim ve bu kararımdan dolayı çok memnunum. Valorant gibi işlemciyi peynir ekmek gibi tüketen oyunları oynarken %99 FPS oranım yükseldi, droplarım azaldı. Tavsiye ederim. Bunun üstünde bir yükseltme yapmanızı önermem, bunun bir üstü AM5 platformuna geçmek olmalı bence.