Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
2. kasamda aşağıda bıraktığım setup var. Bu kasa tek seferde açılmıyor. 1-2 gün kapalı kaldığında 3. ya da 4. seferde açılıyor. BIOS ekranını geçiyor Windows tekerleği dönüyor sonra işlemci gücü kesiyor. İşlemcinin gücü kestiğini CPU fanının ışığının azalmasından anlıyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Sistem 4. ya da 5. denemede normal açılıyor.
CPU: R5 1600 AF
GPU: R9 380
PSU: Aerocool VX Plus 600W
16 GB tek slot RAM.
Gigabyte B450M S2H.
Sistem uzun süre kapalı kaldığında açıp direkt BIOS'a girip işlemci sıcaklığına bakın, işlemci soğutucusunda temas sorunu varsa blok ısınıp temas edene kadar işlemci termal eşiği aşıyor olabilir, normalde sistemi kapatması lazım bazen kapatmayabiliyor.
Sistem uzun süre kapalı kaldığında açıp direkt BIOS'a girip işlemci sıcaklığına bakın, işlemci soğutucusunda temas sorunu varsa blok ısınıp temas edene kadar işlemci termal eşiği aşıyor olabilir, normalde sistemi kapatması lazım bazen kapatmayabiliyor.
Temas sorunu yok aynı soğutucuyu R5 5600 de de kullandım. Dediğiniz benim de aklıma geldi. Sistem açılışında HWiNFO 64'ten baktım 45 46 derece civarında gözüküyor.
Gene aynı şekilde oldu 3. seferde falan açıldı. Bu sefer driver silinmiş tekrar kurdum. İlk Power testinde 3D adaptiveden şu şekilde hata verdi. Üstüne FurMark yaptım bir şey olmadı 2. Power testinde sorun çıkmadı. Ya GPU patladı ya da PSU