Çözüldü R5 3400G sisteme RTX4070 Super takılırsa darboğaz ne derecede olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DFWEmirhan

Başarılı
Sistem özelliklerim şu şekilde:

Anakart: ASUS TUF B450M-PRO-S

İşlemci: Ryzen 5 3400G

RAM: 16 GB DDR4 3200MHz HyperX

500W PSU

Bu sisteme 4070 Super takarsam, PSU'yu 750W'a güncelleyip (Darboğaz illa ki olacak çünkü işlemcim çok düşük.) oyunlarda darboğazdan yürüyemeyecek duruma gelir miyim?

AM5 platformuna geçiş yapmayı düşünüyorum. Onun için para biriktiriyorum. Şimdi 4070 Super alırsam işim ileride kolaylaşır diye düşünüyorum. Hedeflediğim işlemci R7 7700X.

Çözüm
Klasik DLSS acarsaniz GPU yuku azalacaktir ki? Tensor cekirdeklerine yuk bindiriyor DLSS evet ancak FPS'i de arttiriyor ve boyle bir durumda o CPU o kadar kareyi isleyebilecek konumda zaten degil. DLSS Ray-Reconstruct gibi ozellikleri acarsaniz evet GPU yuku artabilir, o mantikli ancak hem RR her oyunda yok, hem RR genelde DLSS upscale acilmadan acilmiyor, hem de herhangi bir AI upscaler kullanmadan oyunu oynarsaniz daha fazla GPU yuku elde edeceksiniz ve goruntu de daha temiz olacaktir.

Butun grafik ayarlari acik sekilde, ustune bir de DSR acarak oyunlarinizi oynarsaniz FPS her ne kadar dusuk olsa bile GPU yuku tama yakin olacaktir hic olmazsa. BF5 gibi utopik CPU kullanimi olan oyunlar disinda acikcasi cok fazla takilma vs. gibi sorunlar yasacaginizi da sanmiyorum.

''Yapay olarak cozunurlugu 4K'ya cikarmak'' derken de dediginizi pek anlamadim acikcasi. DSR'i kastediyorsaniz, evet bu durumda acilmasi mantiklidir.
Klasik DLSS acarsaniz GPU yuku azalacaktir ki? Tensor cekirdeklerine yuk bindiriyor DLSS evet ancak FPS'i de arttiriyor ve boyle bir durumda o CPU o kadar kareyi isleyebilecek konumda zaten degil. DLSS Ray-Reconstruct gibi ozellikleri acarsaniz evet GPU yuku artabilir, o mantikli ancak hem RR her oyunda yok, hem RR genelde DLSS upscale acilmadan acilmiyor, hem de herhangi bir AI upscaler kullanmadan oyunu oynarsaniz daha fazla GPU yuku elde edeceksiniz ve goruntu de daha temiz olacaktir.

Butun grafik ayarlari acik sekilde, ustune bir de DSR acarak oyunlarinizi oynarsaniz FPS her ne kadar dusuk olsa bile GPU yuku tama yakin olacaktir hic olmazsa. BF5 gibi utopik CPU kullanimi olan oyunlar disinda acikcasi cok fazla takilma vs. gibi sorunlar yasacaginizi da sanmiyorum.

''Yapay olarak cozunurlugu 4K'ya cikarmak'' derken de dediginizi pek anlamadim acikcasi. DSR'i kastediyorsaniz, evet bu durumda acilmasi mantiklidir.

Çözüm
Evet dsrdan bahsediyorum ve şu an kullandığım monitör 1080p olmasına rağmen kendiside yüksek çözünürlükleri sıkıştıra biliyor yada xbox konsola kendisini 2k olarak gösterebiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…