R5 3600 işlemciden hangi işlemciye geçiş yapmalıyım?

Bütçe
10.000 TL

tolgahanuzun

Çalışkan
Yer
İstanbul
Merhaba aşağıdaki sistemime en son ekran kartı aldım. Uygun bir vakitte işlemci almak istiyorum ama hangi işlemciye geçmem gerektiği konusunda çok fazla bilgim yok. Ryzen 7 5700X3D işlemcisinin önerileri çok fazla geldi karşıma. Ama şu anki fiyat bandından biraz pahalı geldi (10.000 TL). Siz olsanız hangi işlemciye geçerdiniz?

Arada sırada oyun oynuyorum. Local ortamda AI modelleri ile uğraşıyorum. Arada scriptler yazarak CPU tabanlı işlemler yapmam gerekebiliyor.

Şimdiden teşekkürler.

Şu anki sistemim:
  • MSI B450M-A Pro Max (AM4)
  • R5 3600 işlemci
  • 4060 Ti 16 GB ekran kartı
  • 16 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
10.000 TL o işlemciye vereceğine elindeki anakart, RAM, ve işlemciyi satıp AM5 sokete geçmek çok daha mantıklı. Ki sadece işlemciyi almakla bitmeyecek. Stok soğutucuyla soğuyacak bir işlemci değil. 12.000 tl masraf yapacaksın ortalama, AM4 için gereksiz.

En mantıklı hareket AM5 geçmek olur.

AM5'e geç, ölü sokete yatırım yapma.

En mantıklı hareket olur. AM4 soket için çok fazlasına gerek yok. Ryzen 5 5600 güçlü bir işlemci, uzun yıllar sağlıklı baktığın sürece seni götürecektir.

Şu an AM5 soketine güncelleme yapamayacagım, uygun fiyata AMD Ryzen 7 5700X aldım, muhtemelen bu kasayı daha sonra bozmadan sadece eski ekran kartımı kullanarak evde ikinci bilgisayar olarak kullanırım. Kule tipi soğutucum yok duruma göre onu da daha sonra kullanmalık alabilirim. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…