Çözüldü R5 3600 sistemde HYPERVISOR_ERROR (20001) mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

turksigara

Çalışkan
  • Anakart: ASRock A320M-HDV R4.0
  • İşlemci: Ryzen 5 3600
  • Ekran Kartı: 1660 Super
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Insider

Yaklaşık 2 aydır günde en az 1 kere mavi ekran yiyorum. Konuyu açmaya çalışırken iki kere daha yedim. Yeşildi ama bilmiyorum. Bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sen doğru yaptın. İşlemcin sorunlu olduğu için test sorun tespiti yapıp durmuş direkt. Bu işlemci sorunlu dostum ne yazık ki.
Yeşil olmasının sebebi Insider sürümü kullanıyor olman. Aldığın mavi ekran hatası şuradaki hataya benzer bir hata. (İsim olarak aynı - İçerik olarak değil.)

Öncelikle BIOS üzerinden CBS seçeneğini kapat ve böylece işlemcinin C durumlarını devre dışı bırakıp mavi ekranları kontrol edeceksin. Sorun devam ederse işlemcini test edeceğiz.

@bicy Geç gördüğüm için kusura bakmayın. Dediğiniz ve onun altındaki seçeneği devre dışı bıraktım ama peş peşe birkaç kere daha mavi ekran yedim.

Minidump dosyalarını da paylaşamıyorum nedense hata veriyor.

Aşağıdaki yazılımı kullanarak Small ve Smallest testlerde ayrı ayrı 30 dakika işlemcini test edip sonucu söyle. Bu sırada sistem çökebilir, mavi ekrana düşebilir ya da test başladığı gibi durabilir. Herhangi biri olursa da bunu belirt. Dosyalara daha sonra bakarız.

Aşağıdaki yazılımı kullanarak Small ve Smallest testlerde ayrı ayrı 30 dakika işlemcini test edip sonucu söyle. Bu sırada sistem çökebilir, mavi ekrana düşebilir ya da test başladığı gibi durabilir. Herhangi biri olursa da bunu belirt. Dosyalara daha sonra bakarız.

Sağ alttan iki testi de kontrol ettim Not Running yazıyor hocam sanırım çalışmıyor. @bicy

Screenshot_248.webp

Sen doğru yaptın. İşlemcin sorunlu olduğu için test sorun tespiti yapıp durmuş direkt. Bu işlemci sorunlu dostum ne yazık ki.

Çözüm
Geri
Yukarı Alt