R5 5500 & B450 M-K sisteme ekran kartı önerisi

NeonCircuit

Uzman
Merhaba.
Sistemimi yaklaşık 6.5 senedir kullanıyorum. Geçtiğimiz sene İşlemci ve RAM yükseltmesi yaptım. Öncesinde Ryzen 3 2200G kullanıyordum, Ryzen 5 5500'e geçtim. Ram olarak öncesinde XPG GAMMIX D10 8GB 3000 MHz kullanıyordum, Corsair VENGEANCE RGB RS'e (2 x 16GB) geçtim.
Şimdi ise Ekran Kartı güncellemesi yapmayı düşünüyorum. Ekran Kartı'nı kendim RX7700XT olarak düşünüyorum.
Ekran Kartım, RX570 4GB. Biliyorum, inanılmaz eski bir kart.
Sizden Ekran Kartı önerisi almak için buradayım.
CPU-Z raporlarım aşağıda;

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel yükseltme olur ama işlemcini de 5600 yap en azından.

Teşekkürler hocam. Ama şöyle bir şey var, İşlemci'mi daha geçen sene yenilediğim için tekrar yükseltme yaparsam, bütçemi aşar.

Hocam bir de, sistemimin ısınma durumu nasıl sizce? İşlemci'm boşta 53°C, Ekran Kartım da 54°C. Kasamın fanları da, önde 3, arkada da egzoz fanı olmak üzere 4 adet. Üste de 3 adet almayı düşünüyorum.

İfadeler: 845
7700XT 5500'le darboğaz yapar hocam. Ben 5600 da önermem 1080P'de. En az bi 5700 lazım. DDR5'e geçmek daha mantıklı. Hem önü açık.

Havalar sıcak o yüzden bu kadar ısınması normal, üste de bir tane egzoz tak yeterli.

Havalar sıcak o yüzden bu kadar ısınması normal, üste de bir tane egzoz tak yeterli.
Teşekkürler. Ya hocam, şu 5600 olayı kafamı karıştırdı. 5500'ü bütçemden dolayı tercih ettim ama, 7700XT gibi bir kart içinde darboğaz yapar mı onu bilemedim. Peki bu sistemim 2. el de ne kadar eder sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…