R5 5600 boşta 30 Watt tüketmesi normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cruslan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 358
  • Etiketler Etiketler
    amd watt

Cruslan

Üstün
Makaleler
3
Herkese merhaba. Bilgisayarımda Ryzen 5 5600 işlemci var. Performans konusunda hiçbir sorunum yok ancak işlemci boşta 35 Watt civarında bir güç tüketiyor. Bilgisayarda işlemciyi kullanan hiçbir şey olmadığına eminim. İşlemci kullanımı 0%'da iken 30-35 Watt değerlerinde takılıyor. Bu normal midir?

Herkese merhaba. Bilgisayarımda Ryzen 5 5600 işlemci var. Performans konusunda hiçbir sorunum yok ancak işlemci boşta 35 watt civarında bir güç tüketiyor. Bilgisayarda işlemciyi kullanan hiçbir şey olmadığına eminim. İşlemci kullanımı 0%'da iken 30-35 watt değerlerinde takılıyor. Bu normal midir?

Gayet normal sistem çalışması için kullanıyor.

Aslında benim 95W TDP işlemcim temel frekansta 9W harcıyor. Ryzen 5 5600 biraz fazla harcıyormuş.

Herkese merhaba. Bilgisayarımda Ryzen 5 5600 işlemci var. Performans konusunda hiçbir sorunum yok ancak işlemci boşta 35 Watt civarında bir güç tüketiyor. Bilgisayarda işlemciyi kullanan hiçbir şey olmadığına eminim. İşlemci kullanımı 0%'da iken 30-35 Watt değerlerinde takılıyor. Bu normal midir?

Overclock mu yaptınız frekansınız kaç?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (35).webp
    Ekran Görüntüsü (35).webp
    204,2 KB · Görüntüleme: 52
35 Watt boşta fazla değil mi?
Aslında benim 95W TDP işlemcim temel frekansta 9W harcıyor. Ryzen 5 5600 biraz fazla harcıyormuş.

Overclock mu yaptınız frekansınız kaç?
PBO var, Curve Optimizer ile undervolt yaptım, anakart sınırına ayarladım PBO sınırını. Maksimumda 90~ Watt falan çekiyor.
Masaüstünde iseniz ve hiç bir şey yapmıyorsanız o zaman ısınmasın diye az elektrik kullanıyordur. Oyunlarda falan böyle ise sorun vardır.
30 Watt çekiyor boşta hiçbir şey yapmadan. Normal çalışırken çekiyor gereken gücü sorun yok.
Güç seçeneklerinden masaüstünde takılırken güç tasarrufuna alırsan işlemci güzelinden 10 15W kadar düşüyor.
Linux kullanıyorum. İşlemciye tasarruf ipucu verilse dahi pek fark etmiyor.

35 watt boşta fazla değil mi?

PBO var, Curve Optimizer ile undervolt yaptım, anakart sınırına ayarladım PBO sınırını. Maksimumda 90~ watt falan çekiyor.

30 watt çekiyor boşta hiçbir şey yapmadan. Normal çalışırken çekiyor gereken gücü sorun yok.

Linux kullanıyorum. İşlemciye tasarruf ipucu verilse dahi pek fark etmiyor.

Linux kısmını bilmiyorum hocam, Windows 10'da dediğim gibi minimum 9 10W falan görüyorum.

Geri
Yukarı Alt