O CPU'nun besleyebileceği maksimum GPU 5060 Ti. O da küçük darboğazlarla zar zor besler her şeyi ultraya alırsan ama 1080p oyun için 16 GB ne kadar gerekli tartışılır.

O CPU'nun besleyebileceği maksimum GPU 5060 Ti. O da küçük darboğazlarla zar zor besler her şeyi ultraya alırsan ama 1080p oyun için 16 GB ne kadar gerekli tartışılır.

4:3 çözünürlükte CS2 oynuyorum. Mevcut CPU ile en maksimumu alabilmek istediğim için yükseltme düşüncem vardı. FPS oyunları harici oynadığım oyunlar ise maksimum Minecraft, Forza Horizon veya GTA 5 oluyor.

12400f ile 5060ti kullandım Kart %70-%75 kullanıyordu 1080p de.Yetersiz gelince 7600x geçiş yaptım.5600 12400f ile benzer. 5060-ti geçmeyin.

4:3 çözünürlükte CS2 oynuyorum. Mevcut CPU ile en maksimumu alabilmek istediğim için yükseltme düşüncem vardı. FPS oyunları harici oynadığım oyunlar ise maksimum Minecraft, Forza Horizon veya GTA 5 oluyor.

CS2'de artık çözünürlük dışı oynaman çok da mantıklı değil. Oyun değişti. Dediğim gibi optimizasyon özürlü oyunlarda darboğaz yapacak bir miktar. Olmayan oyunlarda da her şeyi ultraya alman lazım. MFG'yi de 4x falan yapmaman lazım. Zaten her şeyi ultra yapıp RT ultra çekp bir de MFG 4x açarsan zaten 8 GB sınırlarını riske sokacaksın. Yani sana kalmış tamamen oynadığın oyunlara göre tercih yap. 4060 Ti'yı ucu ucuna besliyor çünkü iki yıldır kullanıyorum.

Öncelikle görüşleriniz ve uyarılarınız için teşekkür ederim.

FPS oyunlarının CPU ağırlıklı olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, ekran kartına dokunmadan Ryzen 5 5600 yerine daha üst seviye bir AM4 işlemciye geçiş yapmak daha mı mantıklı olur acaba?

Örneğin 2. el piyasasından Ryzen 7 5700X3D işlemciye bakınmak nasıl olur?

Son düzenleme:
Öncelikle görüşleriniz ve uyarılarınız için teşekkür ederim.

FPS oyunlarının CPU ağırlıklı olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, ekran kartına dokunmadan Ryzen 5 5600 yerine daha üst seviye bir AM4 işlemciye geçiş yapmak daha mı mantıklı olur acaba?

Örneğin 2. el piyasasından Ryzen 7 5700X3D işlemciye bakınmak nasıl olur?

Yani bilmiyorum bence macera aramaya gerek yok. 1080p oynuyorsun daha yüksek performans için monitörünün 180-240 Hz falan olması lazım. 3060 Ti kötü bir kart değil. Ben hikâyeli de oynarım FG ve MFG oynarım gibi bir düşüncen varsa 4060 Ti, 5060 Ti yine bunlara bakacaksın. Yok ise 9060 XT gibi bir seçenek de var. Tabii o da 5060 Ti ayarlarında bir miktar darboğaz yapabilir bazı oyunlarda.