Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kriyus

Yetkin
Makaleler
1
İşlemci boşta 4,20 GHz'de takılı kalıyordu. Bu bana yüksek geldiği için pil ayarlarını kontrol ettim. En düşük ve en yüksek işlemci durumu da %100'dü. Ben de en düşüğü %5, en yükseği %100 yaptım. Ayarın böyle mi olması lazım? Bu ayarı yaptıktan sonra işlemci kullanımı 4,10-3,90 GHz'e düştü.

1777757068736.webp

1777757064077.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normal istediği çekirdek hızına çıksın fark etmiyor. CPB açık ondan ötürü 4.4 Boost frekansına çıkmaya çalışıyor. BIOS'a girip kapatırsanız 3.5'te kalır sürekli. CPB açarsanız 4.4'e Boost olur. Çekirdek hızından ziyade işlemcinin ısısı önemli, ısınıyorsa undervolt vs. deneyebilirsiniz ama şu an bir sorun yok sizde.
Normal istediği çekirdek hızına çıksın fark etmiyor. CPB açık ondan ötürü 4.4 Boost frekansına çıkmaya çalışıyor. BIOS'a girip kapatırsanız 3.5'te kalır sürekli. CPB açarsanız 4.4'e Boost olur. Çekirdek hızından ziyade işlemcinin ısısı önemli, ısınıyorsa undervolt vs. deneyebilirsiniz ama şu an bir sorun yok sizde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcinin yüksek hızda çalışması masaüstü bilgisayarlar için sorun değil, çekirdek yükü önemli.

Çekirdek yükü artınca asıl o zaman yüksek frekansla birlikte elektrik tüketimi artar.

3-5 parça arka plan işini yüksek frekansta yapsın işte.

Laptoplarda enerji problemi yüzünden idle'da çok daha düşük hızlar görülür.