Çözüldü R5 5600 işlemci için stok fan yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

harbis

Uzman
Arkadaşlar merhaba başlıktan da anlayabileceğiniz üzere alacağım işlemci için stok Fan'ın yeterli olup olmayacağını merak ediyorum ve bu yüzden size danışmak istedim, şimdiden teşekkürler.

Not: Eğer gerekiyorsa kule tipi soğutucu alacağım.

Çözüm
Anladığım kadarıyla siz kullanıyorsunuz şu an bu işlemciyi ama stok fanla peki öneriyor musunuz? Yoksa yeterli mi?

Hocam 3500X kullanıyorum, ETS'de bile 70-75. termal macunu 3 aylık hydronaut.

Buradan alın hocam 2 yıl değişim garantili.

İyidir hocam soğuk tutar kasanızda bir de hava akışı güzelse memnun kalırsınız.

Kasanın hava akışının güzel olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?

Hocam önde arkada fanlar olup ön taraf mesh ise hava akışı iyidir.
Fanları gelişigüzel takmamanız gerekiyor ön taraftan hava alıp arka taraftan atacak şekilde üst taraftan da egzoz olacak yani önden alacak üst ve arkadan egzoz görevini yapacak.

Kasa bu dediklerinize uyuyor sanırım. Birde buna sığar mı?

4 mm ile uyuyor hocam

4 mm ile uyuyor hocam
Kasanın aldığı maksimum 160 soğutucu 156

Performans kaybı yaşamadım ben de ama güzel bir fan olsa iyi olur. Ben de bu işlemci var, fan lazım yani.
Anladığım kadarıyla siz kullanıyorsunuz şu an bu işlemciyi ama stok fanla peki öneriyor musunuz? Yoksa yeterli mi?

5600x yetersiz, düz 5600 tam sınırda kalıyor. Sınırda kalıyor demek, idareten bir müddet kullanıp en kısa zamanda da güzel bir soğutucu alınması lazım demektir. Macunla kasa hava akışıyla bir yere kadar Haziran-Temmuz'da CPU sömüren bir şey açarsın ve sonuç ;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…