R5 5600 işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?

10732

Uzman
Arkadaşlar mehaba,

Mesela Dark Souls 3, Marvel Spiderman, Yuzu da Zelda TotK, Android emülatörde 165 FPS Dancing Line oynuyorum. İşlemci 71 dereceyi geçmiyor ama boşta yani böyle oyun falan çalıştırmadığım zaman da 67 derece oluyor.

Acaba virüs mü var? Virüs taraması yaptım Kaspersky ile virüs bulmadı.

Stok fan kullanıyorum. Sadece yükte ve yük değilken sıcaklıkları yakın. Acaba boşta iken aslında yükte mi çalışıyor? Görev yöneticisinde de işlem yok öyle;

Şu işlemciden de bir memnun olamadım gitti. Önceden Ryzen 3 3200G vardı Hiç ısınmıyordu. İçinde grafik birimi de vardı. Bu yenisi deli gibi ısınıyor her işlemde.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 3200G modeline kıyasla aşırı güçlü bir model bu sebeple stok fan bile yetmiyor. En son ne zaman macunu yeniledin? Cinebench R23 testi açıp sıcaklığa bakar mısın?
Hocam yakın zamanda değiştirdim. Kasam ATX idir ve bir adette egzos fan varır. Anlatmak istediğim boşta 67 derece mesela oyun oynarken 71'den fazla yukarı çıkmıyor. Yani sanki boştayken yükte mi acaba?

Hocam yakın zamanda değiştirdim. Kasam ATX idir ve bir adette egzoz fan varır. Anlatmak istediğim boşta 67 derece mesela oyun oynarken 71'den fazla yukarı çıkmıyor. Yani sanki boştayken yükte mi acaba?

Benim de anlatmak istediğim stok fan 5600 gibi bir işlemciye yetmiyor bu sebeple ani ısı çıkışları normaldir. R23 ile tert edip sıcaklıkları SS atar mısın?

Benim de anlatmak istediğim stok fan 5600 gibi bir işlemciye yetmiyor bu sebeple ani ısı çıkışları normaldir. R23 ile tert edip sıcaklıkları SS atar mısın?
Tamamdır test edip döneceğim hocam.

@Ehwenisher hocam en son 66 derece idi sıcaklık R23 testinde. 66 dereceyi geçmedi hiç.

Son düzenleyen: Moderatör:

En iyisi detaylı bir şekilde anlatayım. Bu attığın fotoğrafta işlemci yükte bile değil.

Öncelikle buradan R23 programını indirip aç, sonra buradan sensör programını indirip aç. Ardından R23 test programında multi Core testini başlat ve HWiNFO programındaki CPU ısı voltaj değerlerini SS alıp at ki doğru bir şekilde değerlendirebileyim.

Hocam şimdi haklsınız. Hemen tekrar güzelce yapacağım.

Hocam ekran görüntüsü mü atayım yoksa CSV dosyası oluşturma özelliği var mış. Belli bir andan belli bir ana kadar olan değerleri excel'de falan tablo şeklinde gösteriyormuş.

Son düzenleme:

Önceki mesajımda olduğu gibi SS atın tamamen incelemem gerek.

Windows + sol Shift + s tuşu ile SS alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…