Selam, Kick'te yayınlar açıyorum ama sanki OBS ayarlarımda bir şeyler yanlış gibi. Yan ekranımda OBS ekranını verince ya da herhangi bir ekranı biraz büyütünce gözle görülür derecede Valorant'ta kasma yaşıyorum. Sistem özelliklerim aşağıda yazılı. OBS ayarlarım nasıl olmalı acaba yardım edebilir misiniz? Ayrıca yayın tekrarımı izlediğimde drop yediğimi fark ettim.
Emin olmamakla beraber video kodlayıcıyı yanlış seçtiğimi düşünüyorum. H.264 kullanıyorum ama tam anlamıyorum. Bitrate 3500 veriyorum.
Sistem özelliklerim;
Ryzen 5 5600
RTX 4060
32 GB RAM
240 Hz monitör yan ekran olarak da 60 Hz bir monitör kullanıyorum, ikisi de 1920X1080.
Yayın açtığınız sırada işlemcide, ekran kartında veya bellek kullanımlarınızdaki artış ne durumda? İşlemciyi aşırı kullanan veya sizden gizli kullanan bir program olabilir mi?
Bitrate değerini varsayılan ayar olan 2500 değerinde kullanıp deneme yayını açıp deneyebilir misiniz? (Tahminimce bundan değildir fakat denemekte fayda var.)
Yayın açtığınız sırada işlemcide, ekran kartında veya bellek kullanımlarınızdaki artış ne durumda? İşlemciyi aşırı kullanan veya sizden gizli kullanan bir program olabilir mi?
Bitrate değerini varsayılan ayar olan 2500 değerinde kullanıp deneme yayını açıp deneyebilir misiniz? (Tahminimce bundan değildir fakat denemekte fayda var.)
Hocam sadece işlemci kullanımı %5'lerdeyken %10-13 arası oluyor. Onun dışında arkada sistemi yoran hiçbir şey açık değil dikkatlice inceledim. Dediğiniz gibi bitrate değerini de 2500e çekip açtım. Ama nedense aynı şekilde yan ekranda açık pencere yokken oyunumda takılma olmuyor ama yan ekrana OBS, discord veya chrome penceresi açtığım anda oyunum takılmaya başlıyor.