R5 5600 & RTX 4060 Ti sistem LoL'de düşük FPS veriyor

monitortavsiye01

Becerikli
Yer
Adana
Sistem özellikleri
  • Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm MPK işlemci
  • ASUS PRIME B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX anakart
  • ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4060 Ti OC Edition 8GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı
  • VENTO VG20AL Tempered Glass USB 3.0 Mesh RGB ATX Mid Tower kasa + FSP 750W 80 Plus PSU
  • Kingston NV2 500GB Gen4x4 NVMe M.2 2280 SSD (3500MB Okuma / 2100MB Yazma)
  • GoodRam 16GB 3200 MHz + Gskill Ripjaw 16GB 3200Mhz = 32GB Ram
Yaşadığım sorun şu: FPS'i 200 e sabitliyorum ama 170 lere kadar düşüyor oyunun ortasına doğru. Ayrıca dükkanı açtığımda ya da ESC ye basıp menüyü açtığımda anlık drop giriyor ve fps düşüp geri yükseliyor.

BIOS güncel. Windows 11 Pro 25H2 kurulu.
BIOS D.O.C.P kapalı ve manuel olarak ram frekansını 3200 MHz'e getirdim. Normalde ramler 3600 MHz.

Stok fan takılı.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle sorun RAM'lerde 2 farklı RAM'i o şekilde takamazsın. Birebir aynı değerlerde olması lazım seri numarası farklı aynı markada bile sorun çıkabiliyor. CAS değerleri bile farklı olabilir.

Büyük ihtimalle sorun RAM'lerde 2 farklı RAM'i o şekilde takamazsın. Birebir aynı değerlerde olması lazım seri numarası farklı aynı markada bile sorun çıkabiliyor. CAS değerleri bile farklı olabilir.
Nasıl emin olabilirim? Rust oynarken de sesli iletişim tuşuna bastığımda anlık takılma olup geçiyor. FPS de düşme olmuyor ama.

2 ayrı RAM'in özelliklerine bakarak anlaşılır.

MHz değerleri bile tutmuyor CL değeri aynı gibi. 1 RAM'i çıkartıp deneyin bence sonra DOCP açarak bakın.

@ggbye @Guilty Conscience benim sorunum @olympus ile aynı olabilir mi?

RAM'lar farklı tek tek dene. BIOS üzerinden bazı ayarlar yap önce. BIOS bir alt sürüme geç, olmadı tekrar son sürüme geç. Tek RAM kullan. Wi-Fi/BT, HD Audio, Global C-state kapat BIOS üzerinden, NVIDIA App kullanma, anakart driver install; onu da kapat, USB portlarını değiştir, gücü yüksekte dene, Windows temiz kurulum yap.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ggbye @Guilty Conscience benim sorunum @olympus ile aynı olabilir mi?

Sen altına biri Goodram, diğeri G.Skill iki farklı RAM takmışsın. İkisinin de üzerinde 3600MHz yazması hiçbir şey ifade etmez bunların içindeki bellek çipleri (Samsung mu, Hynix mi, Micron mu belli değil) büyük ihtimalle birbirinden farklı. Sen oyuna girdiğinde işlemci bu iki farklı çipe aynı hızda veri gönderip almaya çalışıyor olabilir. Çiplerin tepki süreleri milisaniyelik farkla şaşınca sistem anlık felç geçiriyor.

RAM'lerden birini sök, sistemi tek kanal çalıştır ve oyuna gir. Eğer o takılmalar kesilirse ki %95 ihtimalle kesilecek sorunu buldun demektir. Eğer ben bu ikisini beraber kullanmak zorundayım diyorsan, BIOS'tan hızı 3600'den 3200'e çekip voltajı bir tık artırmayı deneyebilirsin.

Ramleri tek tek denedim. Tek ram de kullandım değişen bir şey olmadı.

Tp link bluetooth adaptör takılı. Jbl hoparlör kullanıyorum çünkü. Usb portlarını değiştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…