Halihazırda Windows 11 kullanmaktayım. Ekran kartım RX 6600, işlemcim ise Ryzen 5 5600. Daha önce hiç macOS kurmadığım için hangi versiyon, sürüm, işletim sistemi uygundur bilemiyorum. Sizce hangi sürüm ve işletim sistemi kurulmalı? Denemek istiyorum. Eğer ki beğenirsem Dual boot olarak kullanmak isterim. Teşekkürler, iyi Sosyaller.
Halihazırda Windows 11 kullanmaktayım. Ekran kartım RX 6600, işlemcim ise Ryzen 5 5600. Daha önce hiç macOS kurmadığım için hangi versiyon, sürüm, işletim sistemi uygundur bilemiyorum. Sizce hangi sürüm ve işletim sistemi kurulmalı? Denemek istiyorum. Eğer ki beğenirsem Dual boot olarak kullanmak isterim. Teşekkürler, iyi Sosyaller.
Bu iki makale hem kurulum hem de sistemin için gerekli olacaktır. Yusuf, anakart modelini sormuş. Muhtemelen A/B serisi giriş seviye bir anakarttır. MSI kartların birkaçında sorun oluyordu fakat bu durumun üstüne daha ne eklendi takip etmedim. Ayrıca spesifik çipsetlerde oluyordu.
Herkese selamlar. Bu yazımızda sizlerle beraber OpenCore önyükleyici aracılığı ile Dual Boot Hackintosh yapacağız. Öncelikle başlamadan önce teyit etmemiz gerekenler:
Donanımınız Hackintosh uyumlu mu?
Donanımınız için en verimli Hackintosh sürümü hangisidir?
16/32GB bir USB bellek
Bu iki soru için macOS kategorisinde konu açıp, konu içeriğine donanım bilgilerinizi detaylıca belirttikten sonra cevaplandırabiliriz. Benim donanımım:
Bu, en az 1 defa Ryzen EFI hazırlamış olan herkesin gözünden kaçtığı bir detay olacaktır. Bu ufak detay, AMD OS X'in GitHub sayfasında halihazırda mevcut.
Peki bu performans artışını hangi sistemler elde edebilir?
Ryzen ve AMD ekran kartı tabanlı sistemler elde edebilir. Ryzen & NVIDIA bir Hackintosh'a sahipseniz, NVIDIA ekran kartınızı önyükleme esnasında devre dışı bırakabilir. Bu sorun haricinde ayrıyeten HDMI veya DP ses çıkışını kullanmak istediğinizde ses sorunlarına sebep olabilecektir. Ben kendi kullanımımda bir sorun yaşamadım.