DDR5 sisteme geç 7500F ile ucuz bir anakart al yeterli olur 7500F için. Bir de RX 7900 XT al. Bütçen 30.000 TL ama ekran kartını, işlemciyi, anakartını ve RAM'leri satarsan alabilirsin. Güç kaynağını da ileride 750-850 Watt'lık bir taneyle değiştirirsin.
Direkt RX 7900 XT'de alabilirsin ama büyük ihtimal darboğaz yapar 5600 ile. O yüzden sana önerim yukarıdaki dediğimi yapman.
DDR5 sisteme geç 7500F ile ucuz bir anakart al yeterli olur 7500F için. Bir de RX 7900 XT al. Bütçen 30.000 TL ama ekran kartını, işlemciyi, anakartını ve RAM'leri satarsan alabilirsin. Güç kaynağını da ileride 750-850 Watt'lık bir taneyle değiştirirsin.
Direkt RX 7900 XT'de alabilirsin ama büyük ihtimal darboğaz yapar 5600 ile. O yüzden sana önerim yukarıdaki dediğimi yapman.
Kesinlikle hayır. DDR4 artık ölü bir şey. En az 7500F geçmek lazım. 7500F 6000 TL falan tray şeklinde. Fiyatına göre işlemci sipariş etseniz 5700X var ki aralarında 30-40 FPS farkı var. Daha fazla FPS almak istiyorsanız yeni bir ekran kartı almanız lazım. Yeni bir ekran kartı içinde yeni bir işlemci. Ama DDR4 için yükseltme yapmak hiç mantıklı değil. DDR5 geçin hocam.
Bütçeyi biraz daha aşabiliyorsanız RX 7900 XT sipariş edin o yanda bulunsun ve ekran kartını, işlemciyi, RAM ve anakartını satın ve o bütçeyi aşabilirim dediğiniz parayı da üzerine koyup ucuz bir DDR5 anakart, 7500F ve RAM sipariş edin.
Ucuz DDR5 anakart edeceksiniz ama üzerinde BIOS flashback özelliği olduğuna emin olun en azından o olsun.
Merhaba. Yavaş yavaş DDR5 sisteme geçmeye karar verdim. Bugün 5.527 TL'ye Ryzen 5 7500F aldım. (500 TL Chip para vardı)
Şimdi de Anakart ve Bellek (2x16) sipariş vermek istiyorum fakat hangi marka ve model almam gerekiyor bilmiyorum.
Bu konuda yardımcı olur musunuz?
Henüz Anakart ve Ram Bellek almadım ama bu iki bileşen için ayırdığım bütçeyi kısarak daha uygun olanlarını almayı düşünüyorum. Yani asıl yatırımı ekran kartına yapacağım. Sizce?
RAM+anakart toplamda 7000 TL. Ekran kartı 17500 TL. İşlemciyle beraber neredeyse 30.000 TL oluyor. Şu anki kullandığınız güç kaynağı sıkıntı çıkarırsa eğer eski işlemci+anakart+RAM satıp yenisini alırsınız.
RX 7800 XT iki tane 17.500 TL`ye var. Hemen RAM ile anakartı edin gelsin sonra ekran kartını edersiniz. Özellikle param güvendeli link attım ki param güvendeyle iade edebilin diye sorun çıkarsa. Elden satın alım yapmayın satan kişi bozuk malı verir kaçar.