R5 5600 & RX 7700 XT sistem oyunlarda GPU ve CPU kullanımı düşük oluyor

darkinside

Başarılı
Herkese iyi günler,

Oyunlarda hem GPU hem CPU kullanımım düşük kalıyor. Örneğin Escape from Tarkov oyununda texture ve Shadow ayarları high, diğer ayarlar medium-high arası ve FSR kapalı 1080p native oynuyorum. 50-60 arası FPS, CPU %40-45, GPU %45-50 arası kullanıyor. Aynı ayarlar ile 2X supersampling açıyorum, GPU kullanımı %80'lere varıyor fakat FPS yine aynı ne düşüyor ne artıyor. Ardından 4X supersampling açıyorum GPU kullanımı tavan ama yine CPU kullanmıyor ve FPS yine aynı 50-60 civarı.

İşlemci darboğaz yapıyor diye overclock yaptım, bir gram değişim göstermedi. Görev Yöneticisi'nden yüksek öncelik atıyorum, e yine aynı. 1 haftadır uğraşıyorum sorunu çözemedim. Artık bilgisayarımdan mining falan yapılıyor, hacklendim gibi düşüncelere kapılıyorum, bir gariplik var ama çözemiyorum. İşlemci sıcaklığı sanki 60° tıkanıyor kalıyor veya FPS 60 üzerine çıkmıyor ama oyun içi/dışı bir V-Sync, FPS limitleme/sabitleme gibi bir ayarım açık değil. RAM fiyatları düşse de DDR5 geçsem diye bekliyorum, bu bilgisayar kafayı yedirtti. Aşağıya görsel ekledim, tüm görseller aynı haritada sabit noktaya bakılarak çekildi.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: RX 7700XT.
  • RAM: Kingston Beast 32 GB.
  • Anakart: MSI B550A-PRO

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta Resize Bar seçeneği açık mı? Eğer açık değilse açıp tekrar deneyebilir misiniz? Adrenalin uygulamasında performans ayarlarına girdiğinizde orada da açık olup olmadığı gözüküyor.

Açık hocam.

Kapatıp denedim RAM kullanımı aşırı fazla ama yine CPU ve GPU kullanmıyor. Bu attığım görselde 2x supersampling açık olmasına rağmen bu şekil kullanım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…