R5 5600 & RX 7700 XT sisteme CachyOS kurulur mu?

nnomad 99

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar merhaba.

Sistemim:
  • R5 5600
  • RX 7700 XT
  • 16 GB DDR4
Windows 11 kullanıyorum. Niyeyse CachyOS çok dikkatimi çekti. Eski laptopuma Linux kurmaya çalışırken Linux dağıtımlarını biraz öğrendim, dikkatimi çektiler. En azından deneme amaçlı dual boot olarak CachyOS kurulur mu? Yani nasıl bir fark beklemeliyim? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

Kurulur. Düşük RAM tüketimi, KDE kurulacaksa, muhteşem bir özelleştirilebilirlik, Hyprland kurulacaksa muhteşem bir Window Manager yönetimi beklenebilir. İki DE için aynı şekilde bir atiklik beklenebilir. AUR paketlerinin zenginliğini bekleyebilirsin, Cachy'e özel değil ancak muhteşem bir şey. Birkaç butona basarak, tüm oyun ayarlarının hızlıca yapılabilmesini bekleyebilirsin. Cachy Hello kısmından halledebiliyorsun. Düz bir kullanıcı için bunlar bile yeterli sebep.

Bir ara ben de kurmayı düşünüyordum da bu işletim sisteminin oyun desteği oluyor mu? Yani Steam üzerinden tüm oyunlar veya Torrent gibi uygulamalar destekliyor mu? Görsellik önemli değil; önemli olan Windows işletim sistemi gibi tam destek vermesi.

Çoğu oyuna desteği var ancak kernel seviyedeki anti cheat oyunlarını açmıyor. Bazı oyunlarda da proton uyumsuzluğu mevcut olabiliyor.
ProtonDB ve Are we anti cheat yet sitelerini kontrol ederek, oynayabileceğiniz oyunlara bakabilirsiniz.
Torrent'e direkt native bir şekilde destek veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…