Anladım, sorun RAM'lerde direkt olarak. Bu ayarı konuşma sebebimiz RAM'in normal hızlarda da error verip vermemesini kontrol etmek istememdi. Vermiş, kısaca RAM'ler hasarlı. Garanti ya da değişim seni bekler gibi duruyor.
Aslında bu ayarlar kapalı. sistemi aldığımda RAM 2400 MHz göndermişlerdi. ancak RAM kutusu üzerinde 3200 MHz yazdığı için ben bu ayarı 3000 MHz yapmıştım. manuel olarak sonra mavi ekran yedim ve ayarı 2933'e düşürdüm. yeniden mavi ekran yiyince ilk ayarı olan 2400 MHz'ye geri çektim. ve yine mavi ekran yedim bugün testi bir de öyle yapayım.
Aslında bu ayarlar kapalı. Sistemi aldığımda RAM 2400 MHz göndermişlerdi. Ancak RAM kutusu üzerinde 3200 MHz yazdığı için ben bu ayarı 3000 MHz yapmıştım. Manuel olarak sonra mavi ekran yedim ve ayarı 2933'e düşürdüm. Yeniden mavi ekran yiyince ilk ayarı olan 2400 MHz'ye geri çektim. Ve yine mavi ekran yedim bugün testi bir de öyle yapayım.
Elle frekans arttırmaman gerekiyor zaten. Frekansı yükselteceksen bu ayarı açman lazım. Normale çektikten sonra tekrar kontrol et ve sonucu öyle söyle.
Elle frekans arttırmaman gerekiyor zaten. Frekansı yükselteceksen bu ayarı açman lazım. Normale çektikten sonra tekrar kontrol et ve sonucu öyle söyle.
Anladım, sorun RAM'lerde direkt olarak. Bu ayarı konuşma sebebimiz RAM'in normal hızlarda da error verip vermemesini kontrol etmek istememdi. Vermiş, kısaca RAM'ler hasarlı. Garanti ya da değişim seni bekler gibi duruyor.