R5 5600X, Cooler Master MasterLiquid ML240L ile oyunda 70 derece normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hotrina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 446
  • Etiketler Etiketler
    5600x cooler

Hotrina

Üyecik
Arkadaşlar selam,

1 yıl-1.5 yıl önce bir PC toplamıştım, 5600X ve soğutucum Masterliquid ML240L.
İlk aldığım zamanlardaki dereceleri çok hatırlamıyorum ama şu an işlemcim 10-15 dk oyun sonrası 70'i görüyor ve oynamaya devam ettiğim sürede 71-72 görüyor ama 72 çok sürmüyor, 70 genelde hiçbir şekilde daha fazla olmuyor. Prime95 testinde blendde 74 görmüştü yarım saattlik testte.
Acaba bu sıcaklıklar bir sıvı soğutmaya göre sizce ne kadar normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sicakliklar, o CPU ve AIO kombosuyla gayet normal. Dereceler bu havalari da katarsak daha da normal. Hayirli olsun.
Hocam ben bu işlemciyi hız aşırtmalı olarak, 34 eSports DUO ile kullanıyorum, arkadaşın belirttiği derecelerde, arkadaş stok kullanıyor daha soğuk olması gerekmez mi?

Hocam ben bu işlemciyi hız aşırtmalı olarak, 34 eSports DUO ile kullanıyorum, arkadaşın belirttiği derecelerde, arkadaş stok kullanıyor daha soğuk olması gerekmez mi?
Sirf AIO diye daha ustun olmuyor. ML240L'e gore degerler gayet iyi, ufak bir fan curve iyilestirmesi ile daha iyi bile olabilir alinan degerler.

Hocam ben bu işlemciyi hız aşırtmalı olarak, 34 e-sports Duo ile kullanıyorum, arkadaşın belirttiği derecelerde, arkadaş stok kullanıyor daha soğuk olması gerekmez mi?

Yani evet olduğu gibi kullanıyorum herhangi bir şey açıp ya da kapatmadım sadece kendisi otomatik 4,6 GHz'e çıkıyor o da normal hali zaten ama sıcaklıklar böyle yaptığın OC ne acaba?

Bu arada belirtmeyi unutmuşum soğutucum Cooler Master Masterliquid ML240L V2 versiyonu.

Aynı işlemci ve sıvı soğutmayı kullanıyordum, 62-63 dereceleri geçtiği nadirdi. Tabii havaların sıcaklığı kasanızın genel sirkülasyon durumu ve temizliği, macunun süresi her şey etken. Kasa temizliğini macun yenilemesini ve doğru fan çalışma eğrisini sağlarsanız daha verimli olabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt