R5 5600X & GTX 1070 sistemde CS2 düşük FPS veriyor

emrsty

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Halihazırda kullandığım sistem şu şekilde:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
  • Ekran kartı: EVGA GTX 1070 sc.
  • Anakart: ASUS B450M K II.
  • bellek: 16 GB 3200 MHz RAM.
  • PSU: 500W.
CS2'nin ilk çıktığı dönemlerde 300-350 FPS bandında stabil değerler alırken, şu an çok garip bir dalgalanma sorunu yaşıyorum. Özellikle round bitimlerinde GPU kullanımı %30'lara kadar düşüyor. İlginç olan ise görüntü ayarlarından herhangi bir seçeneği değiştirdiğimde, menüde dolaştığımda veya Tab tuşuna bastığımda FPS bazen düzeliyor, bazen de hiç düzelmiyor.

240 Hz monitör kullandığım için önceliğim yüksek FPS'ten ziyade, en azından 240 FPS üzerinde stabil kalabilmek. Sizce bu sorun yazılımsal mıdır yoksa sistemimde bir parça yükseltmesine mi gitmeliyim? Özellikle 500W PSU veya GTX 1070 bu işlemci için darboğaz ya da yetersizlik yaratıyor olabilir mi?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Sıfırdan Windows kurup tekrardan ayar çekip deneseniz olur mu?

Dediğiniz gibi yaptım hocam, sıfırdan Windows kurdum. Ek olarak benim sistemin aynısıyla bir performans testi paylaşan kanaldan yardım istedim, bana optimizasyon için birkaç ayar attı. Onları yapınca büyük ölçüde düzeldi sanırım, şu an tam testleri yapamadım. Sonuç olumlu olursa burada ayarları paylaşırım.

Malesef sorun hala tekrar ediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…