Çözüldü R5 7500F işlemci ile PBO açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yeque

Becerikli
Yeni DDR5 sistem topladım, işlemci 7500F. PBO açınca bilgisayar devamlı yeniden başlatıyor ve Windows otomatik onarıma geçiyor. Kız arkadaşıma da geçenlerde aynı sistemi topladım onda sorunsuz açıldı, sadece RAM'ler farklı. Patriot RAM aldım İncehesap'ta indirimden 6400MHz EXPO destekli yazıyordu, değilmiş her neyse 6000 MHz yaptım. Kız arkadaşımdaki sistemde G.Skill var belki uyumsuzluktan olabilir diye düşündüm 2. olarak silikon kalitesi geldi aklıma ama PBO açamayacak kadar kötü müdür ya? Fikri olan varsa yazabilir mi? İyi Sosyaller.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fiziksel fark veya çentiğin hiçbir önemi yok bu konuda.

İşlemciyi aldığım 6700 TL tutarına Amazon'dan iade ettim ve ikinci el 5000 TL'ye 7500F aldım revizyonsuz halini ve sorun çözüldü ya işlemcinin silikon kalitesi çok kötüydü ya da revizyon hali problemli şu anda -40 all Core +200 MHz Cinebench multicore sonuç 14718 sorun işlemcideymiş yani.
PBO bütün işlemcilerde aktifleştirilebilir ve bunun silikon kalitesi ile hiçbir alakası yok. Bahsettiğin RAM olayı ise işlemciden işlemciye değişebilir, anakart 6400 MHz 1:1 mod zorlayarak açmaya çalışırsa bilgisayar açılmayabilir.

BIOS Update yapmış mıydınız?

BIOS son sürüm Update yaptım.

Hocam RAM'in ayarları bu şekilde 6400 de çalıştırmıyorum ayrıca RAM'ler 4800 MHz de iken bile PBO açamıyorum scalar ayarını X1 de denedim 200 MHz vermeden denedim güç ayarını ellemeyip sadece 200 MHz vererekkte denedim işe yaramıyor devamlı yeniden başlatıp duruyor ve Windows onarıma alıyor Windows acılsa bile 5 saniye içerisinde yine yeniden başlatıyor.

@deadfellow, @ErdemK,

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
@ErdemK,

MSI B650 Gaming Wi-Fi 7500F işlemci Patriot 6400MHz CL32 RAM 750W güç kaynağı bronz 3080 Ti ekran kartı.

PBO limits hangi ayarda? Auto ise motherboard olarak değiştirin. Hiçbir hata vermeden restart loop a mı düşüyor tam olarak?

@ErdemK,
PBO limits hangi ayarda? Auto ise motherboard olarak değiştirin. Hiçbir hata vermeden restart loop a mı düşüyor tam olarak?
pbo limit motherboard da hocam zaten scaler x10 -x1 de denedim +200 mhz -0 da denedim curved olarakta negative all core -10 -15 - kapalı olmakla beraber hepsini denedim @ErdemK,

restart atıyor anakartın msi logosu geliyor tekrar res atıyor bazen windows welcome yerine geliyor windows onarmaya geçiyor sonra onaramadan tekrar res atıyor @ErdemK,

+200MHz vermeden, sadece PBO limit "motherboard" ve Curve Optimizer -15 olarak denediniz mi? Galiba işlemci biraz tırt çıkmış hocam.

+200MHz vermeden, sadece PBO limit "motherboard" ve Curve Optimizer -15 olarak denediniz mi? Galiba işlemci biraz tırt çıkmış hocam.
@ErdemK, hocam denedim -5 bile yemiyo işlemci silikonu nalburdan almışlar sanırım çok kötü çıktı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…