Çözüldü R5 7500F işlemci ile PBO açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yeque

Becerikli
Yeni DDR5 sistem topladım, işlemci 7500F. PBO açınca bilgisayar devamlı yeniden başlatıyor ve Windows otomatik onarıma geçiyor. Kız arkadaşıma da geçenlerde aynı sistemi topladım onda sorunsuz açıldı, sadece RAM'ler farklı. Patriot RAM aldım İncehesap'ta indirimden 6400MHz EXPO destekli yazıyordu, değilmiş her neyse 6000 MHz yaptım. Kız arkadaşımdaki sistemde G.Skill var belki uyumsuzluktan olabilir diye düşündüm 2. olarak silikon kalitesi geldi aklıma ama PBO açamayacak kadar kötü müdür ya? Fikri olan varsa yazabilir mi? İyi Sosyaller.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fiziksel fark veya çentiğin hiçbir önemi yok bu konuda.

İşlemciyi aldığım 6700 TL tutarına Amazon'dan iade ettim ve ikinci el 5000 TL'ye 7500F aldım revizyonsuz halini ve sorun çözüldü ya işlemcinin silikon kalitesi çok kötüydü ya da revizyon hali problemli şu anda -40 all Core +200 MHz Cinebench multicore sonuç 14718 sorun işlemcideymiş yani.
Bunun işlemci silikonu ile alakası yok büyük ihtimal BIOS bozulmuş olabilir, tekrar aynı sürümü yükleyip deneyebilirsin.

@deadfellow, hocam denedim yine aynı oluyor işlemcide benim gördüğüm fiziksel farklılık var bendeki üst 2 çentiğin arası boş bundan kaynaklı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 110000546773563.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 56
  • WhatsApp Image 2025-03-28 at 12.39.47.webp
    76,3 KB · Görüntüleme: 76
Fiziksel fark veya çentiğin hiçbir önemi yok bu konuda.

İşlemciyi aldığım 6700 TL tutarına Amazon'dan iade ettim ve ikinci el 5000 TL'ye 7500F aldım revizyonsuz halini ve sorun çözüldü ya işlemcinin silikon kalitesi çok kötüydü ya da revizyon hali problemli şu anda -40 all Core +200 MHz Cinebench multicore sonuç 14718 sorun işlemcideymiş yani.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…