w00zy

Çalışkan
Merhaba,

Daha önce bu problemle karşılaşmadım. Yaklaşık 1 aydır PC'yi kullanıyorum. İşlemci sıcaklığıma rastgele bakayım istedim ve boşta 65-70 derecelerde gezdiğini gördüm. Normalde 40-50 arasında geziniyordu ve 2 gündür bu şekilde. Cooler Master sıvı soğutma ile kullanıyorum. İşlemcim AMD R5 7500F.

Ekran kartı sürümünüzü önceki sürüme günceller misiniz? Güncelledikten sonra değerleri tekrar kontrol edin.
Ekran kartıyla işlemcinin ne gibi bir alakası olablir peki ? Bilgim olmadığımdan dolayı soruyorum yanlış anlamayın.En son kafayı bozup 3 saat kadar önce format attım ve bios updatesine kadar yaptım.

Ekran kartıyla işlemcinin ne gibi bir alakası olabilir peki? Bilgim olmadığımdan dolayı soruyorum yanlış anlamayın. En son kafayı bozup 3 saat kadar önce format attım ve BIOS Update'sine kadar yaptım.

Pardon ekran kartı yazmışım. BIOS sürümü diyecektim. Son çıkan BIOS sürümü ile ilgili bir sorun olabilir. Bir önceki BIOS sürümünü güncelleyip değerlere tekrar bakın. Eğer gene anormallik varsa, işlemci macununu kontrol edin, eksikte sürülmüş olabilir.

Pardon ekran kartı yazmışım. BIOS sürümü diyecektim. Son çıkan BIOS sürümü ile ilgili bir sorun olabilir. Bir önceki BIOS sürümünü güncelleyip değerlere tekrar bakın. Eğer gene anormallik varsa, işlemci macununu kontrol edin, eksikte sürülmüş olabilir.
Onu da denedim format atmadan önce bios eski sürüme geçtim fakat hala aynı..İşlemci macunun kontrol etmedim fakat bi kontrol edeyim o zaman 1 aydır kullanıyorum yaklaşık olarak oyunlarda bile 65 derece geçtiğini görmedim hiç bir şekilde.

Sistemi hazır mı aldınız yoksa topladınız mı?
Hazır aldım fakat güvenilir bir yerden aldım.Aldığım 3. sistem falan bu aynı yerden bilindik bir yer zaten.

Nolur ne olmaz diye termal macunu da değiştim fakat hiçbir şey değişmesi hala boşta 65-70 derece.

Hala ve hala aynı sorunu yaşıyorum yok mu yardımcı olabilecek biri ?

Son düzenleme:
Cooler master soğutucular baş ağrıtabiliyor. Ancak öncelikle Bios performans ayarlarını kontrol edin. Yeni nesil Bioslar dual oluyor sıfırlasanız da orjinal haline dönemeyebiliyor. Bios pilini çıkartıp bekleyin sonra tekrar deneyin.