R5 7500F işlemcide Thelmalright TF7 termal macun değişimi sonrası ısınma sorunu

Arisen

Çalışkan
Arkadaşlar aldığım termal macun Thelmalright TF7 modeli Gaming.Gen.Tr'den aldım, işlemci güçlendirme kiti ile. İşlemcim R5 7500F, soğutucum ise Corsair H100 240mm sıvı soğutucu. PC'yi toplayalı 1 yıl dolduğu için termal macun ne olur ne olmaz değişeyim dedim ilk değişimde nokta şeklinde sürdüm sonra ise temizleyip X şeklinde denedim işlemcim boşta 33 derecelerde oyunda 45 dereceyi geçmiyor. Çoğu oyunu denedim GTA 5, CS2, Valorant hepsinde aynı fakat OCTT ve Cinebench testinde işlemcim 72 dereceye çıkıyor. Nerede hata yaptım bulamıyorum, termal macun biraz katıydı ondan olabilir mi?

Normalde çarpı yeterli olmalı. Tam bastıramamış olabilir misiniz acaba?

Hocam iyice bastırdım kontrollüce sanırım termal macun bozuk veya benim kendim yaymam lazım yarın MX4 termal macun alıp denesem mi?

Macunun gramajı yeterliyse garanti olsun diye bir yayılımı kontrol edin. Soğutucuyu sökünce macun doğru dürüst yayılmışsa bir şey yoktur ama yayılmamışsa onu tekrar temizleyip bu sefer X şeklini biraz daha kalın çekin ayrıca benim de uyguladığım bir yöntem olan, X'lerin aralarında küçük birer nokta ekleyin.

Ben de bunu önerecektim. Yayılmaya bir bakın.

Termal macun bitti hocam ancak yarın yapabilirim MX4 almayı düşünüyorum bu termal macun içime sinmedi sürmesi çok zor nedense krem gibi değildi kıvamı.

Termal macun bitti hocam ancak yarın yapabilirim MX4 almayı düşünüyorum bu termal macun içime sinmedi sürmesi çok zor nedense krem gibi değildi kıvamı.

Sürmesi kolay macun olarak Xigmatek Thermal Killer S önerebilirim. Spatulası da var güzelce yayabilirsiniz. Ben öyle yaptım.

Sürmesi kolay macun olarak Xigmatek Thermal Killer S önerebilirim. Spatulası da var güzelce yayabilirsiniz. Ben öyle yaptım.

Hocam şu anlık merakımdan açıp baksam nasıl yayılmış diye olur mu zararı var mı yarın tekrar yenileyeceğim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…