Çözüldü R5 7500F işlemcinin Cinebench testi ve sıcaklık değerleri normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

prime

Yetkin
Arkadaşlar, Ryzen 5 7500F bileşenli yeni bir sistem aldım. Anakartım ASUS PRIME B650M-R. Bugün Thermalright Burst Assassin 120 SE soğutucuyu taktım. Cinebench testi yapıyorum işlemci 80-83 dereceleri görüyor. Normal midir? Ayrıca PBO ayarlarında değişiklik yapıyorum BIOS'tan ama etki etmiyor gibi. PBO kapalı ve açık cinebench testi yapıyorum, aynı sıcaklık değerleri ve aynı civarda puan alıyorum. Cinebench Multi core sonucum 14150-14400 arası değişiyor, hata payından kaynaklıdır diye düşünüyorum bu da. Sanki PBO kapatmama rağmen açık gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Direkt bu ayarlarda kalsın stabilse, hiç elleme. +200 verdiğinde -25 yapamazsın muhtemelen. Bir de sıcaklıklar istemediğin seviyeye gelir. +100 -25 deneyebilirsin istersen. Hata verirse -20 çekersin. Ama gereksiz dediğim gibi, çok gerekli değil.
Daha düşük sıcaklıklar almam gerekmiyor mu? PBO kapalı ve açık aynı sıcaklıklar ve skorları alıyorum. PBOnun sıcaklıklara ve performansa etki etmesi gerekmiyor mu?
Not: Core performance boost ayarı açıktı sanırım BIOSta. Belkide bu etki ediyordur.

O soğutucu demek ki o kadar soğutabiliyor. Zaten bu dereceler bu işlemci için problem değil. 95'e kadar yolu var.

O soğutucu demek ki o kadar soğutabiliyor. Zaten bu dereceler bu işlemci için problem değil. 95'e kadar yolu var.

PBO açık/kapalı sıcaklık ve performansın değişmemesinin nedeni nedir peki acaba? Cidden kafam karıştı. Biosta hem Ai Tweaker hem de AMD Overclocking kısmında PBO ayarları bulunuyor. İkisini birden mi değişmem gerek PBO ayarları geçerli olsun diye?

Belki gerek duymuyor olabilir. Elle değer verince yine artış olmuyor mu? Son yaptığınız ayar geçerli diye biliyorum. Yani AMD overclocking menüsünden yapıp kapatmanız yeterli.

O soğutucu bende de vardı, 80 derece dahi gördüğümü hatırlamıyorum. Montaj da hata yok ise hangi macun sürdünüz?
Ve yukarıda ki arkadaşı dediği gibi 80-82 idare eder.

Bende sıvı soğutucu var. PBO açık. Cinebench skorum 13000.

Düzeltme: PBO Autodaydı. Az önce PBO Enabled yapıp tekrar test yaptım. 13675'e çıktı işlemci de 85 derece oldu. Galiba bir problem var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…