Çözüldü R5 7500F işlemcinin Cinebench testi ve sıcaklık değerleri normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

prime

Yetkin
Arkadaşlar, Ryzen 5 7500F bileşenli yeni bir sistem aldım. Anakartım ASUS PRIME B650M-R. Bugün Thermalright Burst Assassin 120 SE soğutucuyu taktım. Cinebench testi yapıyorum işlemci 80-83 dereceleri görüyor. Normal midir? Ayrıca PBO ayarlarında değişiklik yapıyorum BIOS'tan ama etki etmiyor gibi. PBO kapalı ve açık cinebench testi yapıyorum, aynı sıcaklık değerleri ve aynı civarda puan alıyorum. Cinebench Multi core sonucum 14150-14400 arası değişiyor, hata payından kaynaklıdır diye düşünüyorum bu da. Sanki PBO kapatmama rağmen açık gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Direkt bu ayarlarda kalsın stabilse, hiç elleme. +200 verdiğinde -25 yapamazsın muhtemelen. Bir de sıcaklıklar istemediğin seviyeye gelir. +100 -25 deneyebilirsin istersen. Hata verirse -20 çekersin. Ama gereksiz dediğim gibi, çok gerekli değil.
Bahsettiğin sıcaklık 100w civarında çeken bir işlemci için normal bu arada, dert etmene gerek yok, -20 undervolt ver, oyunlardaki değerleri gözlemle. R23 anlamsız kıyaslamak, genel soğutma performansı hakkında fikir alırsın sadece, bir problem yok yani sende.

@prime CPB kapatma, boostlayamaz, Auto bırak onu. -20 Curve Optimizer AI Tweaker kısmından ver, öyle kullan PBO Enable diyip. R23 skorlarını RAM frekansı zamanlamaları falan da etkiliyor biraz, sende Micron var, kıyasladıklarında Hynix var.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Bakıyorum hemen

Sadece 1 tane var

Son düzenleme:
7500F
MSİ B850 Mortar
6200 MHz CL30
PBO Advanced
+200 positif
All Core Negative 40
Sizde de aynı sıcaklıklar olmuş. PBO advanced yapıp limiti motherboard seçtiniz sanırım? +200 pozitif verip scaları değiştirdiniz mi?

-30 undervolt ile sorunsuz çalışıyor şuan. Derdim skor değil hocam. 95W niye çekiyor bu işlemci onu anlamadım. PBOyu kapatamadım birde nedense, kapat desem bile açık sanırım.
Fakat eğer 82 83 derecelerde sorun yok diyorsanız ellemeyeceğim zaten ayarları.

Evet
PBO Advanced
+200 pozitif
All core negatif -40
motherboard
Scalar x10

Değerlerinde sorun yok, temp limit 75-80 koyabilirsin çok takılıyorsan, throttle eder frekansı kısar o dereceye geldiğinde. -30 stabil olmama şansı var, Prime95 indir, small test yap 1 saat. Hata vermezse öyle devam et. @prime Senin adına da bu test yaraşır.

Valla ramleri 30 dk çalıştırdım bahsettiğiniz ram test araçlarından TestMem ile, max 51 derece gördü en son 51 derecede kaldı tREFI 50.000de. EXPO 2'ye aldım hatta 1'den ramin kendi optimal değerlerini yüklesin diye yine de hata vermedi.

Prime95 ile stabilite testini deneyeceğim. Teşekkürler hocam. Sıcaklıklara çok takılmıyorum 80-83 eğer 95wda normal ise, uzun vade kullanımda sorun yaratmayacaksa bu şekilde kullanabilirim sorun yok.

Yok sorun yaratmaz, oyunda kaç derece onu baz al. Derece ile işin yok senin aslında, render uygulamalarında tabi yüksek derecede çalışacak.

Yok sorun yaratmaz, oyunda kaç derece onu baz al. Derece ile işin yok senin aslında, render uygulamalarında tabi yüksek derecede çalışacak.
Render ile de hiç işim yok zaten, cinebenchi merak ettiğimden açtım. Oyunları daha detaylı olarak deneyemedim ama Valorantı az test ettiğimde 51 derecenin üstüne çıkmamıştı diye hatırlıyorum. Scalar ile oynasam, biraz boost versem sıcaklıklar daha da artacak sanırım o yüzden o işlere hiç girmemek en mantıklısı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…