R5 7500F & RTX 3060 Ti sistemde Silent Hill 2 Remake mini stutter sorunu

Makaleler
4
Yer
Bosna Bulvarı
Ryzen 5 7500F + RTX 3060 Ti 8 GB + Kingston HyperX Fury 1x16 GB DDR5 6000MHz CL30 + Patriot P220 2 TB sistemim var.

High preset, RT kapalı, DLSS Quality açık, 1080p. 70-90 FPS arası dolanıyor hatta yer yer 100 FPS'leri buluyor ama 59 FPS'e neredeyse hiç düşmese bile 60-69 aralığına düşünce ani frametime spike olmuş gibi gözü rahatsız ediyor. Açıkçası SSD'de mi sorun var diye merak ettim ama hayır, çok kullanılmış bir SSD değil zaten.

VRAM kullanımı 8 GB VRAM içinde 7.3 GB'yi falan görüyor, sanırım VRAM sınırına takılıyorum ama VRAM sınırına takılınca da FPS ciddi 20'lere falan çakılıyor insanlarda anlık, bende öyle bir durum yok. UE5 kaynaklı, preset ve DLSS fark etmeksizin bir şey ise iade edip OG seriye başlayacağım Remake yerine, ruhunu tam hissedemedim zaten.

Ek olarak, sıcaklıklar normal seyrediyor. Zotac Twin Edge 2x gibi küçük bir model olmasına karşına 73-76 civarında ekran kartım.

Rica etsem şu şekil MSI Afterburner ile bir süre oyunu oynadıktan sonra SS alıp atar mısın?
Temsili olarak.

Maalesef cozebilmen icin bir yol yok hocam. 1.04 guncellemesi ile sozde biraz iyilestirdiler ancak durum hala kotu. Kotu oldugunu PCGW sayfasinda sunu gorunce anliyorsun:

Bu oyunda texture quality ayari, AF kalitesini ayarliyor bu arada. Texture kalitesi VRAM boyutuna gore otomatik ayarlaniyor cogu UE5 oyun gibi bu oyunda. Oyunun cogu grafik ayari bozuk zaten. SSS Quality islevsiz, SSR ayari islevsiz, Lens Flares ayari da islevsiz gibi gorunuyor. Shadow Quality ve Shaders Quality ayari kesinlikle High'da kalsin bu arada. Bir ayar bile dustugun anda Lumen her tarafta kaynama efekti yapmaya basliyor. Shadow Quality ayarini Low aldigin an FPS cok guzel firliyor ancak Lumen kalitesi de naneyi yiyor. Harika bir oyun. Yine de Shadow Quality ayari Low, Shaders Quality ayari da Medium'da bir tur daha deneyebilirsin, iyilestirebilir durumu.

Oyun ici FPS cap de kotu ama 60 FPS'e caplersen muhtemelen durum daha iyi olur cunku traversal stutter (animation stutter da var) mevzundan kaynakli bu oyundaki droplar. Asalak gibi siste goremedigin yerleri bile renderladigi icin de olabilir, o ayri bir otizm konusu.

Gamepad erisimin varsa bence kesinlikle OG oyunu oyna. Bu oyun gercekten Blooberslop.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…