Merhaba.
Oyuna girdiğim de 5 10 dakika sonra ara ara görsellerdeki gibi yırtılmalar takılmalar oluyor.
Sistemde yapılması gereken ne ayar varsa yaptım, nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?
Video linki:
Sistemde MSI 4070 Ti ekran kartı, AMD 7500F işlemci, G.Skill 2x16 DDR5 CL36 RAM var.
Bu konuda, videolarda ve genel olarak yazılarda kırmızı çizgiler, görüntü bozulmalarını nasıl çözebileceğimizi göstereceğim. Öncelikle sorunumuza bir örnek göstereyim:
Görselde de net olarak fark ediliyor ki harflerin kenarlarında kırmızı kırmızı çizgiler oluşuyor. Videoyu tam ekrana aldığımda bu sorun düzeliyor ancak yarım ekranda izlediğimde bu tür sorunlar çıkıyordu. Çok araştırdım ancak çözüm bulamadım. En son aklıma MPO'dan kaynaklı olabileceği aklıma geldi. Gerçekten de sorunun kaynağı MPO (Multiplane Overlay).
Bu attığına bakıyorum ondan öncesinde denetim masasında birkaç ayar kapattım 1 el test ettim tekrar test edip onar göre deneyeceğim ilk oyunda problem yaşamadım dereceli maçta deneyeceğim bir de sorun devam ederse attığın yöntemi deneyeceğim.