R5 7500F & RTX 4070S sistem bazen yeniden başlıyor veya mavi ekran veriyor

FRAGX

Yetkin
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4070 Super.
  • İşletim sistemi: Windows 11 25H2 (KernelOS kullanıyorum.)
    SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.
    Kasa ve PSU: Thermaltake S200 tg 650W.
    RAM: Patriot Viper Venom 16x2 GB 6000 MHz CL30 @Ayhan Dönmez hocamla beraber 6200 MHz ve voltaj ayarlamaları yaptık.
İyi günler, sistemim bazen kendini yeniden başlatıyor veya mavi ekran veriyor. Neye göre yaptığını çözemedim ama boştaykende yapıyor sanırım, ben nadiren denk geldim ama kardeşimde daha çok oluyormuş. Sorunu tam olarak anlatamamış olabilirim çünkü bende bilgisizim. Öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri verebilirim.
BIOS ve tüm sürücüler güncel.

Son düzenleme:
Bank Refresh Mode Normal yap, bir de çapraz fan üfle. En doğrusu bu şekil.

@TechMad görsel paylaşır, onda da Phantom var.
Mixed daha iyi değil mi? Ben artık Mixed üzerinden gideceğim. Bir de şu AGESA 1.3.0.0 güncellemesi gelse daha iyi olacak. Millet a-b sürümlerine geçti biz hala 1.2.8.0’deyiz.

Dosya Ekleri

• IMG_1264.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 20
Mixed daha iyi değil mi? Ben artık Mixed üzerinden gideceğim. Bir de şu AGESA 1.3.0.0 güncellemesi gelse daha iyi olacak. Millet a-b sürümlerine geçti biz hala 1.2.8.0’deyiz.

Giga ve MSI 1 yıl geriden geldiğini söylemiştim. Relax M-die için iyi, H-die DR'de stabilite bozmuş. IMC daha zorluyor Relax. Normalde Norm'da ayarlanmıştı konu sahibinde.

MSI daha Refresh Mode getirmedi bile 1.3.0 olmasına rağmen. Ama Giga 1.2.8 olmasına rağmen getirdi. ASUS ilk getiren hep zaten. Ciddi tezat var.

Arkadaşta en azından Boot etmiş, H-die DR olmasından ziyade Hynix çünkü. Bu Refresh Mode zımbırtısı yüzünden Micron ve Samsung IC'ler düz EXPO Boot etmiyor şu anda. Gerisini sen düşün. AMD ve saçmalıkları. Senin tRFC ile ne işin var, otur oturduğun yerde. İntel'e benzeteceğim derken içine ettiler şu anda.

Yani buradaki sorun BIOS güncellenip birebir eski ayarlar girilmiş, sonuç olarak Valorant BSOD. Yapması gereken Normal çekmek eskisi gibi bu ayarı. AMD'nin yapmadığını yapacak. Auto Mixed olması saçmalığın daniskası. M-die harici faydasız zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…