Çözüldü R5 7500F & RX 7700 XT sistemin fanları format sonrası çok ses çıkarıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SSD

Çalışkan
Merhaba.
2 gün önce format attım ve formattan sonra bilgisayar fanları çok hızlı dönmeye başladı. Bu yüzden de çok ses çıkarıyorlar. Fan ayarlarını ne yapmam gerekiyor? Days Gone veya The Last of Us Part 1 girdiğimde, yani yük altına soktuğumda bilgisayardan çok ses geliyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Formattan önce böyle bir şey yoktu, bu arada belirtmek istedim.Bütün güncellemeler hepsi tam.Driverlar yüklü.Özellikle ilk ekran kartını güncelledim.Sonra Windows 10.Ardından diğer geri kalanları.
Gigabyte RX 7700XT.
AMD Ryzen 5 7500F.
Thermalright Phantom spirit 120 SE.
Gigabyte A620M-H A620.
Corsair Vengeance LPX 32 GB.

BIOS CPU fan ayarlarımın görüntüleri.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-07 saat 17.28.04_7a623508.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-07 saat 17.28.04_7a623508.webp
    36,3 KB · Görüntüleme: 27
  • WhatsApp Görsel 2025-02-07 saat 17.28.04_36df0a52.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-07 saat 17.28.04_36df0a52.webp
    43,2 KB · Görüntüleme: 30
  • WhatsApp Görsel 2025-02-07 saat 17.28.04_128a3232.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-07 saat 17.28.04_128a3232.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 29
  • WhatsApp Görsel 2025-02-07 saat 17.28.05_1772d585.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-07 saat 17.28.05_1772d585.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Çözüm
Kart belli bir sicaklik degerine gelene kadar fan calistirmiyor. AMD Adrenalin'e gir, "Performans" sekmesine bas, "Ayarlaniyor" kismina gir, "GPU" yerinden "Manuel Ayarlama"yi sec, "Fan Ayarini" aktif et ve "Sifir RPM" secenegini aktif et. Eger kartin destekliyorsa bu sekilde 0RPM ayarini acabilirsin. Fan sesini azaltacaktir.
Gcc uzerinden "fan Control" kismindan "silent" moda alman daha kolay olur. Ben o sekilde kullanıyorum.

Aldım zaten. Fakat hiçbir işe yaramadı. Formattan önce böyle bir sıkıntım yoktu. Format attım. Ekran kartının fanları ses çıkarmaya başladı. Çok enteresan gerçekten. Ayarlardan düşürdüm. Etki etmedi. Herhalde belli bir ayarı var.
Bu arada çözdüm ekran kartı ile alakalıymış. Days Gone'a girdiğim de ana menü ekranında, GPU fanları dönmeye başlıyor. Ve bu yüzden ses çıkıyormuş. Ben başta CPU fanlarından ötürü sanmıştım, fakat değilmiş. Oyundan çıktığım an ses duruyor.

Son düzenleme:
Aldım zaten. Fakat hiçbir işe yaramadı. Formattan önce böyle bir sıkıntım yoktu. Format attım. Ekran kartının fanları ses çıkarmaya başladı. Çok enteresan gerçekten. Ayarlardan düşürdüm. Etki etmedi. Herhalde belli bir ayarı var.
Bu arada çözdüm ekran kartı ile alakalıymış. Days Gone'a girdiğim de ana menü ekranında, GPU fanları dönmeye başlıyor. Ve bu yüzden ses çıkıyormuş. Ben başta CPU fanlarından ötürü sanmıştım, fakat değilmiş. Oyundan çıktığım an ses duruyor.

0RPM acik mi peki?

Son düzenleme:
Kart belli bir sicaklik degerine gelene kadar fan calistirmiyor. AMD Adrenalin'e gir, "Performans" sekmesine bas, "Ayarlaniyor" kismina gir, "GPU" yerinden "Manuel Ayarlama"yi sec, "Fan Ayarini" aktif et ve "Sifir RPM" secenegini aktif et. Eger kartin destekliyorsa bu sekilde 0RPM ayarini acabilirsin. Fan sesini azaltacaktir.

Çözüm
Kart belli bir sicaklik degerine gelene kadar fan calistirmiyor. AMD Adrenalin'e gir, "performans" sekmesine bas, "ayarlaniyor" kismina gir, "GPU" yerinden "manuel ayarlama"yi sec, "fan ayarini" aktif et ve "sifir RPM" secenegini aktif et. Eger kartin destekliyorsa bu sekilde 0RPM ayarini acabilirsin. Fan sesini azaltacaktir.

Baktım zaten aktifmiş.

Kart belli bir sicaklik degerine gelene kadar fan calistirmiyor. AMD Adrenalin'e gir, "performans" sekmesine bas, "ayarlaniyor" kismina gir, "GPU" yerinden "manuel ayarlama"yi sec, "fan ayarini" aktif et ve "sifir RPM" secenegini aktif et. Eger kartin destekliyorsa bu sekilde 0RPM ayarini acabilirsin. Fan sesini azaltacaktir.

Hem aktifmiş hem de manuel ayarlamadaymış. Lakin iki taraftaki ayarı da varsayılan ayarlara aldım. Ve düzeldi. Teşekkür ederim. Eğer o bölümü açmamı söylemeseydiniz. Aklıma bile gelmeyecekti belki de.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt