• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

R5 7500F & RX 9070 XT sistemde Forza Horizon 6'da %100 CPU kullanımı sorunu

Sadece Forza da karşılaştım diğer oyunlar normal değişken.

GPU ağırlıklı oyunlarda durum nedir kontrol edip değerleri yazar mısın? Fakat Forza'daki senaryo normal değil ne olursa olsun. Sistemi Malwarebytes ile tarat. Gerekirse temiz kurulum yap. Oyun crack mi? Öyleyse hangi siteden indirdin?

Bu bileşenlerde işlemci kullanımına bakarak bir sorun olduğu sonucuna nasıl vardın? Müneccim misin sen? Oyunun da crackli olduğunu yazıp duruyorsun.

Aynı ikiliyi kullanıyorum, müsadenle akşam geçtiğimde iki ayarı kısarak işlemci yükünü Ekstrem ayarlarda nasıl kapatacağını yazacağım. Bir yerin kanamasın ayrıca, sıradan bir üye olarak yazıyorum.

Müneccim olmaya gerek var mı? Görmüyor musun? İşlemci kullanımı hiçbir oyunda full kullanılmaz.
Ayrıca konu sahibi crackli indirmediğini de yazmıyor farkındaysan.

Müneccim olmaya gerek var mı? Görmüyor musun? İşlemci kullanımı hiçbir oyunda full kullanılmaz.
Ayrıca konu sahibi crackli indirmediğini de yazmıyor farkındaysan.
Crack olayına takılmadan önce ekranda FPS sınırının olmadığını görmen lazım. Bakarsan görürsün.

Konu sahibi biraz daha detay eklesin o zaman. Diğer oyunlarda sorun yok demiş. Şimdi ise Afterburner ile de Forza 6'daki değerleri takip etmesi. Ayrıca arkada Görev Yöneticisi de açık olsun, oyunda CPU kullanımı %100 olduğu zaman Görev Yöneticisi'nde oyunun kullandığı yüzdeye baksa sorun zaten çözülecek.

Forza 6'nın hâlâ optimizasyon sorunları var, bu bilinen bir gerçek. Normal şartlarda 2K'da (Extreme ayarlarda olduğunu belirtmiş özellikle) (7500F & 9070XT) CPU'nun %100 kullanması normal değil.

@poy.

Oyun crackli dostum. FPS sınırı falan saçmalama istersen. 2K'da oynuyor.
Son crack bükücü, oyunumda crack var mı? Neden işlemcim %100 kullanıyor? Ayarlar Ekstrem. Kullanıcı gibi ben de 2K kullanıyorum.

Yorumundan sonra CPU kullanımını düşürelim.

R5 7500F, RX 9070 XT.

@Poyrazzx Oyunun orijinal değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…