R5 7500F sistem için RAM ve PBO ayarları önerisi

Tuhoiisa

Üstün
@Ayhan Dönmez ve @LH44 hocalarım, ikinizin yardım ettiği konuları görünce bu konuyu açmadan edemedim. Müsaitseniz benim sistemi de elden geçirelim mi?
  • Ryzen 5 7500F
  • BIOSTAR B650MT
  • Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz Dual kit RAM (PVV516G60C30)
PBO ayarlarim: +200MHz -20 All cores PBO limit: Motherboard Scalar: Auto

Bu sürüme güncelledin mi?

Son düzenleme:
Birazdan geliyorum hocam. Umarim bu ayarlar BIOSTAR'da vardir BIOS'u cok karisik.

Gorseldeki DRAM Timing kısmını buldum fakat değişiklik yapmama izin vermiyor herhangi bir ayar mi açmam lazim?
Neden izin vermiyor, enter basıp yazabilirsin değerleri. Dediğim sürüme güncelledin mi.

Neden izin vermiyor, enter basıp yazabilirsin değerleri. Dediğim sürüme güncelledin mi.
Guncelledim hocam bir kere yeniden başlatmak lazımmış. Birde BIOS'taki değerler ile zentimings değerleri birbirini tutmuyor direkt bios'tan ss atayimmi?

Her BIOS degisikligi sonrası açılması uzun sürüyor hocam kusura bakmayın yapıyorum şimdi.
EXPO üzerine bu timing'leri yazabilirsin direkt, bir de Voltaj kısmı dediğim gibi olsun, SoC voltaj-1.26, MEM VDD-1.43 VDDQ-1.4 VDDIO-1.4, bir de Nitro kısmı atmıştım, Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro içinde o da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…