yekta

Çalışkan
  • Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz DDR5 CL30 AMD EXPO uyumlu RAM CMH32GX5M2B6000Z30K
  • FSP MP7 siyah işlemci soğutucu
  • MSI Spatium M470 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 1 TB SSD
  • Sapphire Radeon RX9060 XT Pulse GDDR6 16 GB
  • MSI B850M Gaming Plus WI-FI6E anakart
  • Corsair 3500X RM850e 850W Gold ARGB fanlı kasa
  • Ryzen 5 7500X3D tray
Sistemim bu şekilde. Normalde 280-350 arasi FPS alıyorum ama oyun icinde FPS 110-180 arasi düşüş yaşıyorum ve drop giriyor, bu sorunu nasıl gidebilirim? Baska oyunlarda böyle bir sorun yaşamıyorum.

Bunun birçok nedeni olabilir.

Oyunla alakalıysa gelecek güncellemeyi bekleyin (CS2 maalesef CS:GO'ya göre daha sorunlu o yüzden net bir şey diyemeyeceğim)

Oyunla alakası yoksa;
-Bios sürümünün güncel olduğundan emin olun (Stabilite için önemli)
-CPU, RAM'in stabil çalışıyor mu kontrol edin (Prime95, Memtest, OCCT gibi programlarla yapılabilir)
-Ekran kartının sürücüsünün güncel olduğundan emin olun.
-Donanımların sıcaklıklarını kontrol edin, oyundayken ve stabilite testleri yaparken kontrol edebilirsiniz bazen bu tür sıcaklıklarda drop, throttle yemenizi sağlayabiliyor.

Başka oyunlarda yaşıyor musunuz böyle bir durum? Çünkü CS2 için gayet yeterli bir sisteminiz var. Düzenleme: Başka oyunlarda yaşamıyorsanız CS2 ile alakalı bir durumdur. Düzenleme: Yaşamıyormuşsunuz yeni farkettim kusura bakmayın. O zaman dediğim gibi CS2 ile alakalı bir durumdur. CS2 ayarlarını kurcalayarak problemi çözebilirsiniz.

Bunun birçok nedeni olabilir.

Oyunla alakalıysa gelecek güncellemeyi bekleyin (CS2 maalesef CS:GO'ya göre daha sorunlu o yüzden net bir şey diyemeyeceğim)

Oyunla alakası yoksa;
-Bios sürümünün güncel olduğundan emin olun (Stabilite için önemli)
-CPU, RAM'in stabil çalışıyor mu kontrol edin (Prime95, Memtest, OCCT gibi programlarla yapılabilir)
-Ekran kartının sürücüsünün güncel olduğundan emin olun.
-Donanımların sıcaklıklarını kontrol edin, oyundayken ve stabilite testleri yaparken kontrol edebilirsiniz bazen bu tür sıcaklıklarda drop, throttle yemenizi sağlayabiliyor.

Başka oyunlarda yaşıyor musunuz böyle bir durum? Çünkü CS2 için gayet yeterli bir sisteminiz var. Düzenleme: Başka oyunlarda yaşamıyorsanız CS2 ile alakalı bir durumdur. Düzenleme: Yaşamıyormuşsunuz yeni farkettim kusura bakmayın. O zaman dediğim gibi CS2 ile alakalı bir durumdur. CS2 ayarlarını kurcalayarak problemi çözebilirsiniz.
-Bios güncel.
-Cpu ve Ram testleri stabil
-Ekran kartları ve sürücüler güncel