R5 7500X3D sistemde OCCT CPU/RAM testinde mavi ekran hatası

nowx 7

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:
14 gün geçmedi ama stokta denemel de Ferrari'ye tüp takmak gibi bir şey ye denk geliyor işlemciyi değiştirdim diyelim acaba RAM mi yapıyor bu hatayı yoksa işlemcimi.
14 gun gecmediyse direkt begenmedim diye dahi iade edebilirsin. Ariza var vs. dersen servis ugrastirirlar. 14 gun kosulsuz iade hakkin var zaten. Ilk basta islemci ve anakart falsoydu zaten. Ramler cokca kullanilan ve forumda ayarlanan bir model, modulun arizali oldugunu sanmiyorum. @Ayhan Dönmez

N11 ama sorun olur mu?

Soyle bir seyde var ornegin 9800x3D islemcinin desteklenen hizi 5600mhz, AMD bunu acacagini garanti ediyor sana. Ki acamayan islemci cok sinirlidir zaten. Senin islemcide o garanti edilen sinir 5200 ve bu 5200 2 modul icin gecerli. Senin tek modulde dahi bu haldeyse IMC kaynakli oldugunu dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…