R5 7500X3D sistemde OCCT CPU/RAM testinde mavi ekran hatası

nowx 7

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:
Doatlar girmeden önce de vardı zaten abartılacak bir şey değil o kadar küçücük direne gitmedi baktım ben.

Bu arada BIOS bütün ayarları default hale getirdi ne yapılması lazım şimdi.

Soket derken anakart soketi değil Ryzen yazısı var ya delik oraya küçük derine gitmeten böyle.

Anakartts macun yok işlemcinin altında yo şurada var oda ufak

Dosya Ekleri

• 20260807_143539.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 11
@nowx EXPO I aktif ettikten sonra UCLK=MCLK/2 ayarla. Hata vermezse RAM sağlam. Verirse ne kusurlu bulmak zor ama. 5600'de de ayrıca bakmak lazım.

Bellek kontrolcü kusuru gibi görünüyor sendeki durum...
Bu arada ayarladığımız voltajları anakart hep default ayarlamış haberiniz olsun böyle yaptım

Dosya Ekleri

• 20260807_161100.webp
    5,8 MB · Görüntüleme: 7
Bu arada ayarladığımız voltajları anakart hep default ayarlamış haberiniz olsun böyle yaptım

Default olmaz, kendin vermen lazım. DDR_VDD 1.4, VDDQ 1.4, CPU VDDIO 1.4. @nowx Bu kitin EXPO profili de 1.4V olması lazım, elle ayarla yine de. ZenTimings A1-B1 ilet bir de Boot sonrası.

İfadeler: X99
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…