R5 7500X3D sistemde OCCT CPU/RAM testinde mavi ekran hatası

nowx 4

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:

Nasıl bozuluyor ya daha yeni aldım mem test yapacağım sonra XMP1 ya da EXPO neyse onu default a alacağım tekrardan yapacağım.

XMP kapat BIOS default alıp tekrar test et. Hata alırsan Memtest yap bir de.

Şu an XMP1 açık halde Memtest yapıyorum bitsin detayları söyleyeceğim.

XMP1 açık Memtest sonucu böyle şimdi ne yapmalıyım.

Dosya Ekleri

• 20260804_200646.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Hammer testinde RAM zayıf olabilir diyor, o testte belleğe ardışık olarak çok erişilir ve bit dönmesi oluyor mu diye bakılır. Sizin RAM'de olmuş gibi ve bu yüzden test kademesini düşürmüş ve hata gitmiş. Problem ise memtest86 teoride hata vermemiş ama windows ortamındaki testte bellekteki veri bozuluyor bu çok belli. RAM arızalı olabilir ama havlu atmak için erken. @Ayhan Dönmez hocam baksa iyi olur o bellek ayarlarında bilgili. XMP ve EXPO'da bazı ayarlar yanlış olmuş olabilir ve bu da kararsızlık yapabilir. Siz zentimings yükleyip görsel atın ilk önce.

Şu an XMP1 açık halde Memtest yapıyorum bitsin detayları söyleyeceğim.

XMP1 açık Memtest sonucu böyle şimdi ne yapmalıyım.

XMP kapalı test et. Eğer RAM'de arıza varsa default halde test edip anlaman gerekli. XMP, EXPO ya da stabil olmayan manuel timinglerde hata almana sebep olabilir.

Tamamdır

XMP kapalı test et.

Stres testimi yoksa Memtest mi?

Buradan ZenTimings iletin, 1.43 sürümü.

@shiiw RAM test konusunda yardımcı olur musun?

Buyurun.

Tamamdır.

Stres testimi yoksa Memtest mi?

Memtest yap default halde. Son birkaç günde RAM'leri sök tak yaptın mı? Patriot'lar çok kolay bozuluyor, bende 2 defa bozuldu. Ama bozulduğu durumlarda hiç çalışmıyor zaten sistem boot etmiyor. Sende arızalandıysa ve hala çalışıyorsa garip bir durum.

RAM yüke girmediği sürece kapanmıo yeni aldım zaten iade edebiliirm 1 hafta olmamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…