Ekran kartını yeni aldım. Monitörüm Full HD dolayısıyla 2K kullanmıyorum. Ekran kartım gelir gelmez BF6 oynamak istedim fakat ekran kartı kullanımı ayarlarla biraz oynadıktan sonra ortalama %60'lardan %90'lara çıkarabildim fakat işlemci kullanımım sürekli %110-120 aralığında çalışıyor 5.10 GHz olarak. Oyun içi ayarlardan ne kadar uğraştımda da ekran kartı kullanımı %99'lara çıkardım fakat işlemci sürekli bu yüklerde çalışıyor ve sıcaklık değerleri 70 derecelere çıkıyor. Sonrasında BIOS'tan PBO ve CPB'yi kapattım Config TDP'yi ise 65W olarak seçtim, daha önceden bunu sıcaklık değerlerini düşürmek için Recep Baltaş'ın videosunda görmüştüm. Bu şekilde işlemci kullanımı %90'lara düştü fakat sürekli bu şekilde. Bu yaşadığım durum darboğaz mıdır? BF6'yı ortalama 100-130 FPS aralığında oynayabiliyorum ara ara FPS düşmesi da yiyorum, kısa bir zamanda 2K'ya geçme olanağım yok, aslında biraz yüksek FPS de iyi görsel kalitede 1080p oynamak istiyorum akıcı olarak. Durumu nasıl toparlayabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Hocam benim sistemdeki sorun ne olabilir acaba ekran kartı da daha 1 haftalık benim fps değerim anormal o zaman ryzen 5 7600 iyi bir işlemci diye biliyorum
Hocam benim sistemdeki sorun ne olabilir acaba ekran kartı da daha 1 haftalık benim FPS değerim anormal o zaman Ryzen 5 7600 iyi bir işlemci diye biliyorum.
Warzone'da denedim az önce extrem ayarlarda 1080p FPS ortalama 100 civarı, CPU ve GPU kullanımı ortalama %60'larda. Şu an RAM alacak zaman da değil kötü oldu bu iş.