Sistemim Ryzen 5 7600 ve RX 7700 XT. Monitörüm 165 Hz.
Valorant'ta FPS'yi 165'e sabitlediğimde oyun gayet akıcı oluyor. Ancak FPS sınırını kaldırıp 400-600 FPS civarında oynadığımda, FPS çok yüksek olmasına rağmen oyun belirgin şekilde daha akıcısız ve takılıyormuş gibi hissettiriyor.
V-Sync kapalı ve FPS 165'e sabitken sorun yaşamıyorum. Daha yüksek FPS'nin teorik olarak daha düşük input lag sağlaması gerekirken bende tam tersi oluyor.
Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Özellikle AMD ekran kartı kullananlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
Anlık FPS dalgalanması kare süresi stabilitesini bozduğu için takılma yaşıyorsundur. Oyun içi FPS limitini 300 veya 400 gibi sabit bir değere kilitle, sorun çözülür.
Ayrıca AMD panelinden Radeon anti-lag özelliğini açık tut. Ve FreeSync açıksa kapat.
Bendede aynı sorun vardı. 320hz monitörümde 350ye sabitlemek zorunda kalıyordum. Bence bu sorun %1fps ile alakalı @Ayhan Dönmez hocam sayesinde ram ayarı yapınca düzeldi oyun, başka hiçbir değişiklik yapmadım. (TR_by iso yükledim fakat ondan önce düzelmişti). Şuan anlık olarak maksimum fpsim 1000 civarında dolaşıyor sıfır kasma.
Bende de aynı sorun vardı. 320Hz monitörümde 350ye sabitlemek zorunda kalıyordum. Bence bu sorun %1FPS ile alakalı @Ayhan Dönmez hocam sayesinde RAM ayarı yapınca düzeldi oyun, başka hiçbir değişiklik yapmadım. (tr_by ISO yükledim fakat ondan önce düzelmişti). Şu an anlık olarak maksimum FPS'im 1000 civarında dolaşıyor sıfır kasma.