R5 7600X & RTX 4070 Ti Super sistemde fanlar bir anda hızlanıyor ve ekran gidiyor

pırasa

Çalışkan
Bilgisayar açıkken çok nadiren bir anda fanlar en üst seviyede çalışmaya başlıyor ve ekran gidiyor. Sinyal yok hatası alıyorum. Bilgisayarı tekrar başlattığımda bütün sorunlarım düzeliyor. Çözümlerinizi yanıtlardan takip edeceğim, sağ olun.
  • RTX 4070 Ti Super
  • R5 7600X

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle driver kaynaklı diye düşünüyorum, 577 dener misiniz? MSI Afterburner üzerinden oyun içi değerleri paylaşır mısınız?

PSU modeli nedir?

Bu olay oyun oynarken mi oluyor, sistem boştayken mi oluyor?

Kapanmadan hemen önce ölçemedim. Ama genel olarak CPU sıcaklığı 70 derece, ekran kartı 50 derece civarlarında oluyor (boşta)

PSU modeli nedir?

Bu olay oyun oynarken mi oluyor, sistem boştayken mi oluyor?
Her ikisinde de. XPG K MESH kasasının 750W 80+ Plus modeli. Yılbaşında GameGaraj'dan almıştım. Yakın döneme kadar herhangi bir sorun yoktu.
Büyük ihtimalle driver kaynaklı diye düşünüyorum, 577 dener misiniz? MSI Afterburner üzerinden oyun içi değerleri paylaşır mısınız?
Oyun bazlı değil düz masaüstündeyken de bu tür sorun oluyor. Ancak şunu fark ettim stabil şekilde MSI Afterburner üzerinde ekran kartı değerlerim yazmıyor. Örneğin 600Mhz'den bi anda 2700Mhz'ye, sonra tekrar 700Mhz'ye değişiyor. Nvidia denetim masasından kontrol ettiğimde de aynı sorun var.

Son düzenleme:
PSU kötü değil, ne olur olmaz OCCT'de Power testi yapın. 12v kanalı tablosunu da paylaşın. DDU ile driveri silip 577 sürümü deneyin.

Her ikisinde de. XPG K MESH kasasının 750W 80+ Plus modeli. Yılbaşında GameGaraj'dan almıştım. Yakın döneme kadar herhangi bir sorun yoktu.

Ekran kartınız devre dışı kalıyor, bunun belli sebepleri var, sistem boştayken yapıyorsa farklı yük altında farklı.

Kasayı ekran kartı takılıyken taşıma durumu oldu mu? Kasa darbe aldı mı?

PSU kötü değil, ne olur olmaz OCCT'de Power testi yapın. 12v kanalı tablosunu da paylaşın. DDU ile driveri silip 577 sürümü deneyin.
OCCT'den testi şu an yapıyoruz. Kaç dakikalık test yapmamızı önerirsiniz? DDU ile sildikten sonra Nvidia'nın 577. sürümlü driverını mı yüklemeliyiz?
Ekran kartınız devre dışı kalıyor, bunun belli sebepleri var, sistem boştayken yapıyorsa farklı yük altında farklı.

Kasayı ekran kartı takılıyken taşıma durumu oldu mu? Kasa darbe aldı mı?
Hayır, aldığımda ekran kartı demonte gelmişti ve ilk günden beri olduğu gibi duruyor. Dediğiniz gibi güç dalgalanması oluyor. ChatGPT'ye sorduğumuzda; RTX'lerde bunun normal olduğunu, kendini otomatik olarak tasarruf moduna aldığını söyledi.

Evet, deneyin. Son sürümler de hala siyah ekran sorunu devam ediyor. 5dk yapsanız yeter. Önemli olan 12v kanalı ne durumda?

ChatGPT boş yapıyor.

Ekran kartına nasıl güç verilmiş? Dönüştürücü mü kullanılıyor, yoksa 8 pin güç girişleri mi var?

Güç soket kısmını çekip paylaşırsanız kontrol edeyim.

@pırasa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…