pırasa

Çalışkan
Bilgisayar açıkken çok nadiren bir anda fanlar en üst seviyede çalışmaya başlıyor ve ekran gidiyor. Sinyal yok hatası alıyorum. Bilgisayarı tekrar başlattığımda bütün sorunlarım düzeliyor. Çözümlerinizi yanıtlardan takip edeceğim, sağ olun.
  • RTX 4070 Ti Super
  • R5 7600X

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, deneyin. Son sürümler de hala siyah ekran sorunu devam ediyor. 5dk yapsanız yeter. Önemli olan 12v kanalı ne durumda?
1758142009871.webp

Doğru mu yaptık hocam bilmiyorum, istediğiniz veriler yoksa tekrar atabilirim.
ChatGPT boş yapıyor.

Ekran kartına nasıl güç verilmiş? Dönüştürücü mü kullanılıyor, yoksa 8 pin güç girişleri mi var?

Güç soket kısmını çekip paylaşırsanız kontrol edeyim.

@pırasa
1758142050080.webp

Giriş bu şekilde.

@pırasa
Dönüştürücüye giren 2 soket var sistemi kapatıp onları çıkarıp içlerini kontrol eder misin? İçinde erime pinlerinde kararma gibi bir durum var mı?

Screenshot_2025-09-17-23-51-18-71_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp

@pırasa
Dönüştürücüye giren 2 soket var sistemi kapatıp onları çıkarıp içlerini kontrol eder misin? İçinde erime pinlerinde kararma gibi bir durum var mı?

Eki Görüntüle 185839
1758142745574.webp
1758142796923.webp
1758142810650.webp
Uçları bu şekilde hocam. Şöyle bi sorun oluştu; kabloların fotoğrafını çektikten sonra kasanın yan kapağını kapattım. Sonrasında kasaya güç gitmesine rağmen ekrana görüntü gelmemeye başladı. Portları vs. kontrol ettim her şey sağlam ve tam oturmuş durumdaydı ama o dönüştürücü kablolarını tekrar sök tak yaptığımda görüntü geldi. Durumla alakalı mıdır bilmiyorum.
O tablosunun aşağısında 12V tablosu olacak, o lazım. Dönüştürücü de problem yoksa 577 sürümü deneyin.
1758143688721.webp

Bu şekilde hocam umarım doğru kısmı atmışımdır. Tekrardan test yaptık.

Uçları bu şekilde hocam. Şöyle bir sorun oluştu; kabloların fotoğrafını çektikten sonra kasanın yan kapağını kapattım. Sonrasında kasaya güç gitmesine rağmen ekrana görüntü gelmemeye başladı. Portları vs. kontrol ettim her şey sağlam ve tam oturmuş durumdaydı ama o dönüştürücü kablolarını tekrar sök tak yaptığımda görüntü geldi. Durumla alakalı mıdır bilmiyorum.

Evet olabilir, ben dönüştürücüdeki temassızlık ve hasardan şüphelendim, o yüzden kontrol etmenizi istedim.

Dönüştürücü tarafının içini kontrol ettiniz mi? Aynı şekilde karta giren kısmı da kontrol etmek lazım.

Evet olabilir, ben dönüştürücüdeki temassızlık ve hasardan şüphelendim, o yüzden kontrol etmenizi istedim.

Dönüştürücü tarafının içini kontrol ettiniz mi? Aynı şekilde karta giren kısmı da kontrol etmek lazım.
Kontrol ettik oralarda aynı şekilde herhangi bir erime tarzı şey yok. Zaten bilgisayar yeni bir bilgisayar. 2025 Ocak ayında teslim aldım. Son dönemde bu sorun meydana gelmeye başladı. Muhtemelen driver kaynaklı olabilir @Xbox 360E hocanın dediği gibi.

Ben sürücü kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, sürücü siyah ekran sorununda siyah ekrana düşse bile kart devre dışı kalmıyor, bence dönüştürücüde sorun var.

Bir de karta sanırım tek kablodan ayrılan 2 soket ile güç verilmiş, normalde 2 ayrı kablodan 1 soket ile güç verilmeli, o bağlantı 280W çeken bir kart için sağlık olmayabilir.

@pırasa