Doğru diyorsun. Smooth motion bence de pek bir işe yaramıyor. DbD'de öylesine açtım işe yaradığından değil. Diğer oyunlarda zaten DLSS olmasa bile bunu açmıyorum. Gerek yok bence de.
Rainbow Six Siege, Starwars BF2, Dying Light ve Spider-Man Remastered isimli oyunları deneyebilirsiniz. Sıfır stuttering ile oynanıyor bu verdiğim ayarlar ile. Özellikle R6'yı öneriyorum. CS2 harbiden sorunlu bu arada.
Bu da doğru. BF1 mesele offline online'a göre çok daha akıcı. Sorunlu ekran kartımda bile durum böyleydi.
Kendim düzgün bir video çekip gösteremedim ama birebir aynı sorunu yaşayan kişiyi buldum onun videosunun linkini ileteceğim:
Şimdi ben nasıl akıcı oynuyorum; gsync, vsync, varsa dlss quality açık halde. vsync kapatıp fps'i 150-170-180 sabitlemeye kalkarsam tam olarak bu videodaki sorun oluyor. (monitörüm 180hz)
Eğer FPS sınırını 180 üstü bir değere sabitlersem o zaman piksellenme olmuyor ama akıcılıktan da eser kalmıyor.
FPS sınırını tamamen kaldırdığımda ise 400-500 FPS alıyorum ve Vsync kadar kaliteli tabii ki olmuyor ama piksellenme ya da ciddi bir görüntü bozulması olmadan oynanabiliyor gibi.
Şimdi sorabilirsiniz madem Vsync ile akıcı oynuyorsun niye hala sorguluyorsun diye mesele şu arkadaşlar; tamam ekran akıcı oluyor piksellenme kasma takılma drop vesaire olmuyor ama vsync kapalıyken oyun gecikme değeri 5-6 iken, Vsync ile oynarken bu değer 16-17 oluyor. FPS oyununda da gecikme önemli olduğu için gönül istiyor ki vsync açmayayım ve gecikme değeri düşük kalsın.
Ben de diyorum ki tamam sınırsız FPS almayayım o kadar düşük gecikme olmasın. Bu yüzden FPS'yi 180'e vesaire sabitliyorum. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bu zaman da piksellenme gibi sorunlar oluşuyor. Yani bana VSYNC şart gibi bir şey. Sorunun kaynağı ne? Monitör mü yoksa başka bir şey mi? Bu konuda artık net bir bilgi almak istiyorum. Çok bunalttı.
Ne düşünüyorsunuz?
@tlhmon @Ayhan Dönmez @BerkayZ87 @Recep Baltaş