R5 9600X için Phantom Spirit yerine sıvı soğutma önerisi

Valorant'ta 90-95 derece olsa bile mi.. Gerçi yeni soğutucu ile denemedim yarın deneyip bilgilendireceğim.

@kaanbey Bu Valo'daki sorunları çözemiyoruz. Senin kaç dereceydi işlemci?

Ortak buluşma paydası Valo ve 9600x olmuş oldu.

@kaanbey 7800x3D kullanıcısı, ondaki sıcaklıkları da merak ettim açıkçası. Bu oyun özelinde bir sıkıntı olabilir mi?

Valorant'ta 90-95 derece olsa bile mi.. Gerçi yeni soğutucu ile denemedim yarın deneyip bilgilendireceğim.
Senin bu konu hakkında bilgin varsa yardımcı olabilirsin:

Benim Valo hakkında maalesef ki bilgim mevcut değil. Yazılımsal, driver ile alakalı bir sorun olabilir. @wenJa97

Hocam açıkçası Valorant ile ilgili olacağını sanmıyorum çünkü bende CS2'de de bu sorun var LoL'de de.

@Mr. Falcon @wenJa97 İkinize de benzer ayarlar verdim. Bu şekilde optimize edip kullanırsanız uzun vade daha sağlıklı olur. Bu denli neden sıcak çalışır, birinizin soğutucusu değişecek, diğeri değişmedik soğutucu-kasa bırakmamış. Biraz optimizasyon tarafına gitmeniz daha mantıklı olacak. Zaten soğutucular nihayetinde değişti.

Valorant'ta 90-95 derece olsa bile mi? Gerçi yeni soğutucu ile denemedim yarın deneyip bilgilendireceğim.

Valorant başımıza bela oldu . Renderda stok soğutucu ile 95 dereceyi görüyor ama sistem kapanmıyor biraz hız düşürüyor ama Valorant'ta 95 görmesi, ya oyunda sorun var ya da montaj hatalıdır diye düşünüyorum.

Ben Valo işini çözemedim, daha kalifiye bir eleman gerekiyor. Oynadığım bir oyun da değil çünkü, yoksa karşılaştırma yapacaktım, 9800x3D ile. Valo'ya yorumsuzum bundan sonra, beni alt etti bu oyun.

Bu arada gerçekten de bu basit bir hata da olabilir. Termal macun? Montajlama? Fanların yönü? Zaten bunlar değilse daha ciddi bir şeydir.

CS'yi zaten bahsetmiyorum bile, 70-75 derece çalışıyor, aniden zıplıyor düşüyor sıcaklıklar, ben tabi 6400 c26 1-2-0 GDM Disable tarzı agresif kullanıyorum, PBO kısmı da +200 -15'te, aşırı zorlamasam bu kadar çipi, muhtemelen 60-70 arası seyreder push-pull konfigurasyon ile. Ben çipi ekstra zorluyorum orası ayrı ama CS bozuk bir oyun. %1 FPS'ler de tutarlı değil, non-optimize bir oyun, 2 çekirdeği kullanıp geri kalan 6'sını uyutuyor tek tek baktığımda 9800x3D için. @stormhawks47 @wenJa97

Dediğiniz ayarlar ile sıcaklık değerlerim(eski soğutucu ile)

Boşta ve sadece Chrome ve 8 sekme açık.

Yeni sekme açarken. Sekme sayısı 14 oldu. (Maks 62 dereceyi gördü)

Valorant içerisinde deneyeceğim.
(Fotoğraf birazdan gelecek)

Dosya Ekleri

• 1757114067416.webp
    1,3 KB · Görüntüleme: 34
  • 1757114071839.webp
    1,3 KB · Görüntüleme: 33
Boştaki sıcaklığı SoC voltaj etkiliyor, yüktekini -20 olarak verdiğin Curve değeri bariz etkiler. ZenTimings indirip SS atmış mıydın, SoC voltaj kaç veriyor kartın, 6000 MT/s için bu değeri 1.2 sabitlersen daha kontrol altında olur boştaki idle temp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…