R7 5700X için Thermalright Burst Assassin 120 vs Assassin Spirit 120 Plus V2 vs Assassin X 120 Refined SE

Bütçe
1.000-1.500 TL

kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

R7 5700X kullanıcısıyım. Ayrıca Dark marka tek fanlı bir sıvı soğutucuya sahibim. Fakat hiç ama hiç memnun değilim. Oyun oynamadığımda sıcaklık 50 derece civarında seyretse de, oyun başlayınca sıcaklık 79-80 dereceye yükseliyor. Sıvı soğutucu için yüksek bir değer olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bakımı, sökmesi falan da zahmetli. Bu yüzden bakımını daha kolay yapacağım eski usül, yani kule tipi bir işlemci soğutucu tavsiyesi istiyorum. Muhtemelen Thermalright'ın ürünlerini tercih edeceğim; fakat o kadar çok modeli var ki hangisini seçsem bilemedim. Bütçe olarak 2.000 civarlarına fazla çıkmak istemiyorum. 1.000-1.500 civarı bir aralıkta kalırsak çok iyi olur. Beklenti olarak oyunda 80'lere ulaşmamasını istiyorum; 75'i geçmezse hatta mükemmel olur.

İşlemciyi yoracak ağır oyunlar oynuyorum.
Kasamın hava akışı oldukça kötü. Kapağını açık kullanıyorum kapatırsam sıcaklık 80'i de geçiyor. Önerirken aklınızda bulunsun.
Müzik ses renderi yapıyorum. Bunu yaparken çekirdeklerin hepsini kullanıyor. O yüzden sıcaklık 80'e ulaşmazsa çok iyi olur.

Aklımdaki modeller:
https://www.akakce.com/islemci-sogu...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCyH2aj0w2gPtN2O-ki6e7UH5 Aklımdaki ilk model bu. Bunu alacağım gibi duruyor ama fikrinizi almak istiyorum.

https://www.gaming.gen.tr/urun/3847...u-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce Bunun farkı sanırım 6 bakır borulu olması.

https://www.akakce.com/islemci-sogu...sassin-x-120-refined-se-fiyati,341708426.html

Sizdeki soğutucudan çok farklı sonuç vermeyecek bunlar, ya Phantom spirit SE seyesinde bir soğutucu alın ya da sizdeki soğutucuya iyi bir termal macun uyguayın.

Sizdeki soğutucudan çok farklı sonuç vermeyecek bunlar, ya Phantom spirit SE seyesinde bir soğutucu alın ya da sizdeki soğutucuya iyi bir termal macun uyguayın.

Hocam kaliteli termal macunlar denedim de pek kurtarmıyor gibi. Montajda da sıkıntı yok. Phantom spirit alsam yazdığım beklentilerimi alacaksam eğer Phantom spirit tercih edeyim.

Phantom spirit giriş seviye 360 mm soğutucularla yarışır, ileride sistem güncellediğinizde de kullanırsınız.

SE versiyonunu alın.

@kerem1238806

Kasa uyumluluğunu kontrol edin.

Son düzenleme:
Phantom spirit giriş seviye 360 mm soğutucularla yarışır, ileride sistem güncellediğinizde de kullanırsınız.

SE versiyonunu alın.

@kerem1238806

Kasa uyumluluğunu kontrol edin.

Tam o yüzden korkuyorum hocam. Ramlara temas eder mi etmez mi diye endişem var. Kasam Everest Rampage titan Plus. Hava akışı çok kötü bir kasa. Büyüklük olarak iyi gibi ama dediğim gibi anakarta montajı sıkıntı çıkarır mı nasıl anlayacağım onu bilemiyorum.

Kasa verilerinde soğutucu desteği belirtilmemiş, işlemci ile kasa kapağı arasında 161mm olması lazım, RAM'lere öndeki fan denk geliyor onu yukarı kaydırıyoruz.

Mesafeyi ölçmeniz lazım.

Kasa verilerinde soğutucu desteği belirtilmemiş, işlemci ile kasa kapağı arasında 161mm olması lazım, RAM'lere öndeki fan denk geliyor onu yukarı kaydırıyoruz.

Mesafeyi ölçmeniz lazım.
yukarı aldığımız kaydırdığımız kısım neresi onu anlayamadım hocam. Birde hangi mesafeyi ölçeceğim. İşlemci ile kasa kapağı arasındaki mesafeyi mi ölçeyim.

Evet.

Öndeki fan RAM'lerin üzerine denk geliyor, çoğu zaman yukarı kaydırmak gerekiyor.

Yukarı kaydırma kısmını anlamadım ama montaj vıdeolarından öğrenirim orada illaki vardır. İşlkemci ile kasa kapağı arasındaki mesafeyi ölçüp bildireceğim hocam çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…